Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. / Foto: Xavier PI (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Marta Madrenas demana que se li enviï un informe per veure de quina manera l'Ajuntament pot impedir que els partits i moviments d'ultradreta facin actes en espais públics i equipaments de la ciutat.

A l'escrit, l'alcaldessa de Girona recorda que hi ha tres eleccions a tocar (les generals, les europees i les municipals) i que hi ha hagut un "rebrot" de moviments "que atempten clarament contra els principis i valors democràtics més elementals".

Madrenas justifica que es pugui vetar aquests col·lectius perquè la ciutat "ha de continuar amb la línia de defensa de la democràcia, els drets humans, la solidaritat i la pau". Valors que, com recorda l'alcaldessa, van fer que la ciutat fos mereixedora del Premi Europa 2016.

Per això, l'alcaldessa sol·licita que se li enviï un informe per "poder posar en pràctica" que l'Ajuntament de Girona pugui impedir l'ús de l'espai públic o d'equipaments municipals tant a partits polítics com a moviments i formacions d'ultradreta. En concret –subratlla Madrenas- a tots aquells qui proclamin "un ideari clarament xenòfob, de discriminació vers les dones, homòfob o d'enaltiment al franquisme".

En definitiva, recull el requeriment, "discursos que vagin en contra dels drets més bàsics d'una societat democràtica i diversa". L'alcaldessa, a més, també fa "especial referència" a les formacions polítiques amb un ideari que contingui "inequívocament" propostes d'aquest tipus.

Madrenas no n'esmenta cap explícitament, però sí que entre línies es pot llegir una clara referència a formacions com Vox o col·lectius com Hazte Oír.