En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Llambilles, un dels municpis denunciats per part de l'Estat. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Administració General de l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu contra nou ajuntaments gironins i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

En concret per haver aprovat mocions de suport a la resolució del Parlament de Catalunya que reprovava la posició del rei.

Es tracta dels consistoris de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal, Pont de Molins, Vilabertran, Sant Gregori i Llambilles.

La moció aprovada donava suport explícit al punt número 2 de la resolució que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, "la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials"l' 1-O, refermava el compromís amb "els valors republicans" i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

La moció també donava suport al punt que instava totes les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i "la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat". Per això, reprovava "els actes repressius contra la ciutadania" i condemnava "les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals".

Ara, el jutjat contenciós ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per enviar l'expedient administratiu.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, ha assegurat a través de les xarxes socials que no els faran "callar" ni tampoc "oblidar". Puigtió recorda que la moció es va aprovar el mes de novembre de l'any passat per "unanimitat" per "estar al costat de la Generalitat" i diu que ho tornarien a fer avui mateix, "si cal". "Després del que es va viure a Sant Julià de Ramis, anirem a defensar-ho on calgui", ha insistit.

Vota el número 1

Pel 10 de juliol

COL·LABORADORS