En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat, d'esquenes i a l'esquerra, durant el judici per abusar sexualment d'una noia a Sant Hilari. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'acusat ha reconegut els fets aquest dijous durant el jucidi a l'Audiència de Girona, tal com estan recollits a l'escrit d'acusació de la fiscalia.

En concret, ha admès que la nit del 24 al 25 de desembre un grup de quatre persones, entre les quals hi havia la víctima, va anar al seu habitatge de Sant Hilari Sacalm. Allà, van estar bevent alcohol.

Com a conseqüència de la ingesta de begudes, la víctima es va començar a trobar malament. "No havia begut tant però no estava bé i em vaig quedar a dormir allà", ha dit la denunciant al judici. Segons l'escrit de la fiscalia, la víctima va acabar "perdent el coneixement".

Llavors, l'acusat "es va aprofitar que la víctima estava en estat d'inconsciència pel consum d'alcohol i impedida per donar consentiment" per violar-la. La víctima va interposar denúncia dos dies després.

L'acusat ha assegurat a la sala de vistes que anava "borratxo" i que tots van beure molt alcohol. Per això, fiscalia i acusació particular li han apreciat una circumstància atenuant per intoxicació etílica perquè sostenen que el processat tenia les facultats "limitades".

També li han apreciat l'atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat més de set anys en arribar a judici per "causes no imputables" a l'acusat. Per això, li han rebaixat la petició de pena. S'enfrontava a 8 anys però finalment han sol·licitat una condemna de 3 anys de presó, 5 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 10 anys.

En concepte de responsabilitat civil, les acusacions volen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 3.000 euros pels danys morals. La defensa s'ha adherit a la petició de pena. El judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 2 octubre

COL·LABORADORS