En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del Mas Cendra, on vivia la dona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La dona vivia sola al Mas Cendra, una casa aïllada que pertany al nucli d'Estanyol. Dimarts, la comitiva judicial es va desplaçar fins a la masia per dur a terme un llançament.

Quan van arriba al lloc, cap a tres quarts d'una de la tarda, van alertar els serveis d'emergències davant els indicis que la dona havia mort.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat d'instrucció 3 de Girona –que porta la investigació del cas- va procedir a l'aixecament de cadàver i que inicialment l'equip forense no va trobar signes de criminalitat que facin pensar que hi hagi una tercera persona implicada en la mort de la dona.

Les primeres informacions apunten que la dona s'hauria tret la vida omplint de gas un vehicle que hi havia aparcat a la casa. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació però tot apunta que s'ha suïcidat.

La comissió judicial del servei comú dels jutjats de Girona havia anat a executar el desnonament, després que s'hagués suspès en una ocasió anterior. El desnonament era conseqüència d'una sentència dictada per un jutjat de primera instància el 16 de març del 2018 i confirmada posteriorment per l'Audiència de Girona.

Segons el TSJC, la sentència estimava una demanda de nul·litat d'un contracte entre una mercantil, que no està relacionada amb el sector immobiliari, i la víctima i que incloïa la cessió d'ús de l'immoble.

Un cop l'Audiència va confirmar que anul·lava el contracte immobiliari, la part demandant va instar a l'execució provisional de la sentència perquè la dona deixés de viure al mas. La veïna –personada en el cas a través d'un advocat- va demanar una pròrroga inicial que finalitzava aquest dimarts.

Segons informa l'ajuntament en un comunicat, el Servei Bàsic d'Atenció Social del municipi havia atès la veïna pels problemes que patia. Una de les intervencions va ser remetre un primer informe al jutjat per, segons subratllen, ajornar el desnonament fins al 19 de març. També van fer un segon dictamen, a petició de la veïna, però tot i això el llançament va tirar endavant.

El consistori exposa que, al llarg del procés, els serveis socials van "intervenir de forma continuada" i va oferir a la veïna els recursos i serveis que podia sol·licitar per intentar trobar una sortida a la seva situació però sempre "respectant" la voluntat de la dona.

L'Ajuntament de Bescanó, conjuntament amb els veïns, detalla que viu amb "consternació" els fets succeïts i mostren el més sentit condol a la família.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS