18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d'un sector que compta amb molt bones condicions laborals, però actualment a Girona "les empreses no poden créixer per la falta de personal", segons la responsable del Servei d'Ocupació de Creu Roja, Verònica Fernández.

De fet, el gerent de l'Associació Metall Girona, Ferran Sellabona, ha assegurat que segurament si a dia d'avui "hi haguessin 500 persones formades, les podríem incorporar a totes" en empreses de la demarcació gironina.

Dels dos cursos de formació que oferirà Creu Roja, un d'ells estarà enfocat exclusivament per dones amb l'objectiu de potenciar "la paritat dins del sector".

En aquesta primera edició dels cursos formatius hi podran participar un total de 18 persones distribuïts en dos programes diferents. D'una banda, un d'ells tindrà una capacitat de dotze persones i serà per a formar-los com a operaris. De l'altra, hi haurà un segon curs reservat exclusivament per a sis dones en què aprendran la tècnica del tall plegat i soldadura.

Els cursos començaran a l'abril i acabaran a mitjans de juny. A més, hi participaran una desena d'empreses del sector del Gironès i del Pla de l'Estany. Això fa que quan s'acabin les classes, les empreses els donaran feina de pràctiques i possiblement ja s'incorporin a la mateixa empresa.

De fet, un dels punts més destacables d'aquest programa per part dels empresaris és que seran uns cursos "ràpids, eficaços i eficients". Sellabona ha destacat que "la suma de l'empresa privada" fa que els coneixements siguin molt més pràctics i pensats per aprendre els oficis, en comptes de tanta teoria sense una aplicació real.

Sellabona ha detallat que de cara al curs 2020-2021 també preveuen obrir un nou curs de Formació Professional Dual al Gironès centrat en la indústria del ferro. El gerent no ha concretat sobre quin perfil es centraria aquest nou cicle, perquè encara estan estudiant-ho amb el Departament d'Educació. Tot i així calcula que es farà a l'Institut Narcís Xifra de Girona. Sellabona també ha avançat que l'objectiu és que el 2021-2022 també es pugui fer un altre curs similar en algun centre de la Garrotxa i del Ripollès.

El gerent de l'Associació Metall Girona ha detallat que el sector metal·lúrgic encara compta amb una forta presència masculina i estan treballant perquè la dona guanyi pes entre la plantilla. Per aquest motiu han reservat un curs de formació ambla Creu Roja exclusivament a les dones, per tal de "trencar estereotips".

Asseguren que les dones poden realitzar qualsevol tasca igual que un home, però que aquesta indústria s'associa falsament amb empreses de fosa i forja, en què es necessiten operaris amb molta força muscular. Sellabona ha recordat que hi ha empreses en què els operaris construeixen màquines o d'altres que fan materials més petits i són tasques que poden fer tan homes com dones.

Els cursos de formació que ofereix Creu Roja Girona i l'Associació del Metall estan oberts a qualsevol persona que "sàpiga escriure, llegir i estigui motivada" ha detallat Verònica Fernández. De fet, no és necessari ni tenir el graduat escolar per entrar-hi. Només cal que una persona estigui a l'atur o vulgui canviar de sector laboral per apuntar-s'hi.

A més, Sellabona ha destacat que la inserció laboral és molt elevada en el sector metal·lúrgic. Actualment hi ha un cicle formatiu a comarques gironines en què el 96% dels estudiants troben feina només acabar els estudis i la resta no ho fa perquè vol seguir estudiant.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS