En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Veïns del barri de Font de la Pólvora manifestant-se en contra de la decisió del Departament d'Educació sobre l'eliminació de la línia de P3. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una seixantena de veïns del barri de Font de la Pólvora s'han manifestat aquest dijous al matí en contra del tancament de l'única línia de P3 de l'escola del barri.

Aquesta decisió es va comunicar al centre a finals de març, just abans d'obrir el període de preinscripcions escolars. Actualment hi ha onze alumnes que estudien el primer curs d'Educació Infantil al centre, però la previsió és que de cara el curs vinent tan sols n'hi hagi set.

Davant d'aquesta baixa afluència d'alumnes, des del Departament d'Educació haurien plantejat a les famílies reubicar aquests set alumnes a l'escola de Vila-roja, al barri del costat.

Segons una membre de l'AMPA de l'escola, Palmira Heredia, aquesta decisió respon a un criteri de "discriminació" perquè Font de la Pólvora és "un barri gitano". De tota manera, Heredia ha assegurat que "els gitanos també tenim dret a estudiar" tot i tenir "menys recursos".

La manifestació ha sortit del Centre Cívic que hi ha al barri i han baixat fins al carrer del Carme, on han tallat el trànsit a l'altura del cementiri vell de la ciutat durant un quart d'hora. En la protesta, els veïns han mostrat pancartes que deien "no talleu el cor del barri", ja que per a moltes famílies l'escola és un equipament fonamental.

De fet, algunes entitats socials que desenvolupen projectes a Font de la Pólvora també han participat en la mobilització per mostrar el seu rebuig a la decisió del Departament. Una d'aquestes entitats és Càritas, que porta a terme un programa d'acompanyament de les famílies a les escoles. La coordinadora de l'entitat, Eulàlia Bofill, ha destacat que Educació no ha explicat "quin model de futur volen pel barri". A més, Bofill ha lamentat que el Govern "no hagi tingut en compte les nostres conclusions".

Des de Càritas han afirmat que a Font de la Pólvora hi ha un model d'escola "molt familiar" en què els pares i les mares ja hi han crescut. A més, es tracta d'un barri amb unes necessitats especials i que "cada escola esta emmotllada al seu barri" per això creuen que el model d'escola que hi ha a Vila-roja podria no coincidir amb el que hi ha actualment a Font de la Pólvora.

De moment, Educació ha advertit que el tancament de P3 es farà el curs vinent i estudiaran per veure si en el següent es recupera aquesta línia. De tota manera, els veïns temen que "el proper pas" sigui tancar "tota l'escola". Aquesta por la comparteixen amb les entitats socials que treballen al barri. Bofill ha detallat que "si l'escola es va buidant, serà més fàcil tancar-la".

Per això demanen a la Generalitat "un temps de reflexió i pensar quin és el millor model del barri". En aquest sentit, demanen la implicació de l'Ajuntament de Girona en la definició d'aquest model.

A dia d'avui, l'escola de Font de la Pólvora té uns 110 alumnes. Un dels projectes que proposen entitats i famílies és crear una escola institut que estigui enfocada a la "formació ocupacional" de tal manera que els estudiants puguin completar tot el cicle escolar en el mateix centre del barri. Actualment, quan els alumnes acaben la primària, els distribueixen pels diferents instituts que hi ha a la ciutat.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS