En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els concentrats protestant contra la parada de PxC a Salt. / Foto d'arxiu (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'entitat gironina ha denunciat en un comunicat que Interior ha multat amb 600 euros un activista per desobediència a agent de l'autoritat en aplicació de la llei mordassa.

Els fets van passar durant la concentració en contra de l'estand de Plataforma per Catalunya a Salt per Sant Jordi de l'any passat, tot i que el membre de l'entitat no hi era.

Segons ha relatat, va ser ell qui va demanar autorització al Departament per fer la manifestació, que ja han realitzat en altres ocasions, però que finalment va comunicar que no podria exercir d'interlocutor durant l'acte perquè s'havia de fer càrrec del seu fill, que aleshores tenia nou mesos.

L'activista ha explicat que quan s'estava fent la concentració i ell estava a uns 500 metres amb el seu fill, se li va acostar un Mosso d'Esquadra i li va recriminar que no fos a la manifestació. Ell, segons diu, li va respondre que ja havia comunicat que no podia ser-hi i que tenia "dret a estar on volgués". "Aleshores, em va agafar pel braç, li vaig dir que no em toqués i em va identificar", ha detallat.

Ara, gairebé un any després ha rebut la notificació de la sanció, que l'entitat qualifica "d'absurda". "El fet que aparegui la multa un any després dels (no) fets i a pocs dies del Sant Jordi d'enguany és una irrupció claríssima de la policia per intentar evitar, fer-nos por amb la repressió, que ens mobilitzem contra el feixisme i el racisme", asseguren al comunicat.

L'entitat ja ha anunciat que recorrerà la multa i denuncia "l'assetjament" que pateixen els militants dels moviments socials per part dels Mossos d'Esquadra i "la utilització de fitxers policials il·legals amb criteris polítics amb la finalitat de reprimir-nos". "El nostre company va ser increpat pels Mossos i finalment sancionat del tot gratuïtament no pas per infringir l'ordenament jurídic sinó per ser el que és: un militant dels moviments socials", insisteixen.

A més, critiquen la "hipocresia del govern de la Generalitat de Quim Torra" i del conseller Miquel Buch que "mentre s'omplen la boca de proclames antifeixistes, a la pràctica es dediquen a protegir el feixisme i acarnissar-se amb porres, denúncies i sancions contra les que ens hi hem de manifestar en contra per la deixadesa de les seves funcions".

D'altra banda, l'espai antifeixista recorda que alguns dels seus integrants ja es van enfrontar a una multa d'Interior de 4.500 euros per una altra manifestació en contra de Plataforma per Catalunya que finalment va quedar anul·lada: "Vam guanyar a la jurisdicció contenciosa-administrativa".

A més, tres dels integrants s'enfronten a un judici per la querella de Plataforma per Catalunya en contra d'ells per delictes d'odi, que s'ha fixat pel 28 de maig.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS