En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'activista entrant als jutjats de Girona aquest dimarts. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets es remunten a la manifestació antifeixista que del 6 de desembre del passat 2018 a Girona en contra d'un acte de Borbònia i Vox.

Segons l'atestat dels Mossos, l'acusat hauria llençat una cadira contra un agent i li hauria trencat la càmera que duia per prendre imatges.

Per això, li imputen un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i, segons ha explicat el seu advocat, la fiscalia li demana 15 mesos de presó. A més, s'enfronta a pagar 175 euros en concepte de responsabilitat pel valor dels danys provocats a la càmera.

Aquest dimarts s'havia fixat un judici ràpid però les parts no han arribat a acord. Per això, el 23 d'octubre el jutjat penal 4 el jutjarà. L'advocat de l'activista, Josep Viella, admet que l'acusat era a la mobilització però que no va fer els fets que se li atribueixen.

A les portes dels jutjats, una quarantena de persones s'han concentrat per donar-li suport. Entre elles, l'alcalde de la població on viu l'activista, Santa Coloma de Farners, Joan Martí. La concentració s'ha fet enmig d'un cordó policial amb agents de l'ARRO.

Els Mossos van detenir l'activista el mes de març arran de la manifestació on hi va haver càrregues policials i diversos ferits. L'acte, convocat per Borbònia i Vox, commemorava el 40 anys de la Constitució espanyola.

La Plataforma Antifeixista Gironina, però, va convocar una mobilització de rebuig a la presència de l'extrema dreta a la ciutat.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS