Llagostera Ràdio on-line

La guanyadora de la categoria d'adult, Olga Cercós, amb l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total, en les seves tres categories, al 24è Concurs Literari Sant Jordi d’aquest any s’han presentat 590 persones.

Pel que fa a la categoria d’adults, del total de 33 obres presentades, la guanyadora ha estat l'Olga Cercós i Bernal amb “Passin i vegin”, un text en memòria de Teodor Garriga i de totes aquelles persones que s’han deixat la vida per uns ideals justos i democràtics.

A la categoria juvenil, hi ha hagut tres guanyadores, a la categoria “A” de nois i noies del primer cicle d’ESO el premi ha estat per la Clara López Tintinyà amb “ Un somni fet realitat”, a la categoria “B” de nois i noies del segon cicle d’ESO, el guanyador ha estat en Pau Lloveras Torrent amb “El guió perfecte”, i pel que fa a la categoria “C” per nois i noies nascuts els anys 2001 i 2002 la guanyadora ha estat l'Anna Fusté Labaila amb l’obra “La meva valquíria”.

El concurs també te una categoria infantil on en total hi ha participat 476 nens i nenes. Dins d’aquesta categoria, a la de cicle inicial de Primària ha guanyat la Queralt Sevilla Badosa amb el conte il·lustrat “El lleó i la girafa”. Pel que fa als nens i nenes de cicle mitjà de Primària i en la modalitat de conte il·lustrat ha guanyat en Carles Coll Pujol amb “El tren i el drac” i en poesia il·lustrada l’Èlia Rabert Castelló amb “La vida és música”. En l'apartat dels nens i nenes de cicle superior de Primària en la modalitat de conte la guanyadora ha estat la Queralt Ventura Fa amb “Marxem!” i en la modalitat de poesia l’Alícia Sánchez Rigau amb “Què és normal?”.

L’entrega de premis es va realitzar aquest passat dimarts 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. Pel que fa a la categoria infantil es va realitzar a la plaça Catalunya, mentre que els premis de la categoria juvenil i adult es va realitzar al Teatre del Casino Llagosterenc, on també hi van participar alguns alumnes de l’escola de música interpretant tres peces musicals amb piano, guitarra i violí.

El Concurs Literari Sant Jordi està organitzat des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera i per la Biblioteca Julià Cutiller. Pots consultar totes les obres guanyadores AQUÍ.