En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Lax'n'Busto en la presentació del nou àlbum de la banda en un concert al Festival Strenes. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El bisbalenc Miquel Abras ha estat l'encarregat de tancar a les escales de la Catedral de Girona la setena edició del Festival Strenes.

Una edició de "rècord" que aquest any ha superat els 35.000 espectadors i que ha registrat una gran afluència de públic en els divuit concerts de pagament que ha ofert.

De fet, en onze s'ha penjat el cartell de 'no hi ha entrades' i la resta han superat el 70% de l'aforament. "Aquesta és una gran dada", assenyala el director de l'Strenes, Xavi Pascual.

Entre els esdeveniments més multitudinaris destaquen el concert inicial al Pont de Pedra, que aquest any va anar a càrrec dels osonencs Oques Grasses, i la Festa Major d'Strenes que es va celebrar l'últim cap de setmana d'abril.

Pascual, de fet, destaca que la d'aquest any ha estat la nit de dissabte més multitudinària que s'ha registrat mai a la festa que es fa a la Plaça Catalunya de Girona. A banda, el director també posa en valor la "bona acollida" que ha tingut el nou escenari que s'ha instal•lat a les escales de Sant Domènec i que ha ofert concerts en petit format i gratuïts.

També hi ha ajudat la climatologia. I és que només el passat divendres es van haver de suspendre concerts a la tarda, però cap dels de pagament. Preocupava especialment el que Mishima havia de celebrar a les escales de la Catedral de Girona i que al final va poder fer sense problemes.

Pascual ha destacat també que malgrat que el festival porta set edicions està "completament consolidat", en bona part gràcies al reconeixement del sector. "Aquí venen els artistes a presentar el més preuat que tenen, les seves noves cançons o gires i quan tracen l'estratègia, pensen en l'Strenes".

En aquest sentit, el director del festival es mostra satisfet que els artistes s'hagin "fet seu" l'Strenes i explica que habitualment es troben que els grups els proposen tocar en certs espais concrets per poder oferir un tipus d'espectacle.

D'altra banda, més del 60% del públic del festival menja en un restaurant de Girona abans o després del concert que van a veure. Així ho ha detallat el director del Festival Strenes, Xavi Pascual, qui ha explicat que les dades provenen d'una enquesta telemàtica que han fet als assistents.

Pascual ha afirmat que aquesta xifra és important per veure "quin impacte econòmic hi ha a la ciutat" i també per comprovar si "la gent ve només a veure el concert o aprofita per fer turisme".

Per altra banda, els guanyadors de la secció Talent Gironí del festival han estat els blanencs Kids From Mars. Es tracta d'un grup format per joves de 16 anys que ja tenen sis temes propis publicats en un EP. Guanyar aquest concurs els assegura tocar en el festival quan aquests treguin un àlbum.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS