En directe: La dansa catalana

 Llagostera Ràdio on-line

Unes botes de vi de la DO Empordà. / Foto: DO Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La DO Empordà ha tancat el 2018 amb un nou rècord de vendes. Durant l'any passat, els cellers empordanesos van vendre 5.939.296 ampolles al món.

Una xifra que representa un increment del 6% respecte de l'any anterior i un augment del 9% a Catalunya.

El mercat gironí continua concentrant la majoria de transaccions amb un 44% del total, seguit de la resta de Catalunya, amb un 32%. Les exportacions concentren l'11%, la mateixa xifra que suposen les vendes al celler. El 2% restant se l'emporten les vendes a la resta d'Espanya.

El vi negre continua sent la varietat més venuda amb 3,3 milions d'ampolles venudes l'any passat, pràcticament la mateixa quantitat que l'any anterior. Els blancs ocupen el segon lloc amb 1,5 milions d'ampolles venudes i un increment del 14%. Els rosats també han augmentat les vendes un 19% amb 863.113 ampolles comercialitzades. Els vins dolços es mantenen també a prop de les 100.000 unitats venudes.

Durant l'any passat, 637.078 ampolles de la DO Empordà es van vendre a l'estranger. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra.

En conjunt, els cellers empordanesos exporten els seus vins a prop d’una cinquantena de països.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS