En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un quiròfan de l'hospital Josep Trueta de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat (CUS) ha mostrat sorpresa pel fet que la mort de tres nadons prematurs en els darrers dies a l'hospital Vall d'Hebron i al Trueta de Girona.

Es sorprenen que hagin tingut lloc en centres "de tercer nivell", on es fan operacions "d'alt risc" i amb una estructura clínica "de màximes garanties".

La CUS subratlla que el bacteri que ha causat la mort als tres nadons, el klebsiella, és "propi" de l'àmbit hospitalari i d'algunes àrees com les unitats de cures intensives, que "afavoreixen el contagi" dels pacients amb sistema immunitari afeblit com els nadons prematurs.

Per això reclama que els afectats siguin tractats "en espais totalment asèptics i amb un control clínic exhaustiu". La CUS ha insistit en la necessitat "d'extremar les precaucions i mesures de control" per reduir i evitar el risc de contagi i detectar precoçment els nadons portadors del bacteri.

Cal recordar que el nadó prematur extrem nascut a les 24 setmanes de gestació ingressat a la unitat de neonatologia de l'hospital Trueta va morir diumenge afectat pel mateix bacteri que va causar la mort als dos nadons de Vall d'Hebron.

Segons informa l'Institut Català de la Salut, al Trueta hi ha actualment dos infants, també prematurs, a qui han detectat la presència del bacteri però que no han emmalaltit.

La unitat de neonatologia va declarar la presència d'un brot de Klebsiella pneumoniae al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Girona i ha extremat les mesures de control per reduir el risc de contagi i identificar el possible focus.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS