En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, acompanyat amb el director artístic del Festival Nits de Clàssica, Víctor García de Gomar. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La programació de Nits de Clàssica s’estèn aquest any a diferents espais que combinen sales tancades amb espais a l’aire lliure i equipaments moderns amb patrimoni històric.

Hi haurà escenaris del Barri Vell, el Saló del Tron del Museu d’Art de Girona, el monestir de Sant Daniel, l’auditori de la Mercè, l’Auditori de Girona o Sant Pere de Galligants.

Un dels artistes que s’estrenarà en aquesta 8a edició és el violinista Christian Tetzlaff. Ho farà el 2 de juliol amb la integral de Sonates i partites de J.S. Bach. El festival continuarà amb el concert del pianista rus Alexey Zuev el 12 de juliol amb un recital dedicat íntegrament als ballets d’Igor Stravinsky. Zuev, que ha actuat amb Valery Gergiev és un dels pianistes protegits pel gran Alexei Lubimov.

El violinista Enrico Gatti acompanyat del clavecinista i director Rinaldo Alessandrini, presentaran un programa que porta per títol ‘Cross-dressing Bach’, una proposta refinada a la manera d’un assaig sonor, el tàndem format per Gatti-Alessandrini repassa obres vestint-les de nou.

Jean Guihen Queyras, un dels millors violoncel·listes del món, torna al festival Nits de Clàssica, i ho farà per abordar la integral de les Suites de J.S. Bach, obra cabdal en el repertori universal. Queyràs serà enguany l’encarregat del concert itinerant, una marató artística i exigent, repartida en dos espais diferents: el Museu d’Art i el claustre de Sant Pere de Galligants.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (21 juliol), tornarà a seduir amb la seva joventut i passió, en aquesta ocasió sota la direcció del seu concertino, Krzysztof Wisniewski i amb la soprano Marta Mathéu com a convidada especial. Milos Karadaglic l’únic guitarrista del segell Deutsche Grammophon, torna al festival Nits de Clàssica cinc anys després. Milos, un dels pocs guitarristes que ha omplert els 4.000 seients del Royal Albert Hall de Londres, seduirà al públic gironí amb a seva musicalitat i temperament (27 juliol).

També actuarà a Girona el baríton Benjamin Appl, qui va fer el seu debut a l’Estat dins el Festival Nits de Clàssica. Especialista en lieder i deixeble del mític Dietrich Fischer-Dieskau, oferirà a la ciutat tres grans cicles de Franz Schubert. L’extraordinària veu d’Appl farà vibrar el públic del festival durant 3 vetllades musicals acompanyat del pianista Simon Lepper (25, 26 28 juliol).

Tancarà la vuitena edició de Nits de Clàssica una de les artistes més estimades pel festival: la violinista Isabelle Faust. Actuarà acompanyada de tres excel·lents músics: Kristin von der Goltz, Elizabeth Kenny i Kristian Bezuidenhout, que oferiran el mateix programa que varen presentar en la darrera edició del Festival de Salzburg.

Aquest any la imatge del festival la signa el reconegut fotògraf anglès Martin Parr, que ha cedit a Nits de Clàssica imatges icòniques de la sèrie Real Food per il·lustrar cadascun dels concerts del festival. Real Food, un caleidoscopi de menjars d’arreu del món, interactua amb el festival amb l’objectiu de fer reflexionar al públic sobre el gust, el consumisme i la velocitat del món i la societat actual.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS