En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la reunió amb els professionals del CAP de Cassà. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'aportació econòmica del Departament de Salut s'emmarca en el pla de millora d'equipaments d'atenció primària que impulsa a tot Catalunya.

A Cassà de la Selva, la inversió de100.000 euros durant els propers tres anys, permetrà incorporar desfibril·ladors, electrocardiògrafs, lliteres d'exploració o un ecògraf portàtil nou que ajudarà a "millorar la capacitat resolutiva de la primària".

A més, s'hi faran obres menors entre els quals hi haurà un canvi de la caldera.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat el pla que destinarà 30 milions d'euros als centres catalans. 

El pla inclou l'adquisició de nous aparells sanitaris i l'adequació d'espais per a usuaris i professionals dels centres. El projecte es desenvoluparà en tres fases. La primera –entre el juny d'aquest any i el maig del 2020- se centrarà principalment en la compra d'equipament sanitari i adquisició de mobiliari; la segona i la tercera, abordaran les reformes i els canvis a les instal·lacions d'àmbit tecnològic i s'allargaran fins al juny del 2022.

A la regió sanitària de Girona, el pla implicarà millores en 55 CAP. Pel que fa a la primera fase d' equipaments sanitaris i adquisició de mobiliari, s'hi invertiran 750.000 euros.

Vergés ha destacat l'esperit "d'equitat territorial" del pla i ha dit que l'atenció primària "ha de ser un dels eixos del sistema públic de salut". "Volem posar al dia els nostres CAP i millorar uns equipaments cabdals per als nostres professionals i la nostra ciutadania", ha afegit la consellera.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS