En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un instant del vídeo penjat a les xarxes socials amb la celebració al vestidor del Llançà.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El CE Llançà va celebrar dissabte passat l'ascens a Segona Catalana i la jornada no hauria tingut més transcendència sinó fos perquè un dels actes organitzats va comptar amb l'actuació d'una 'stripper'.

L'espectacle el va oferir als vestidors. Tot i que els vídeos sobre la celebració (que es van difondre a través de les xarxes socials) no van transcendir fins aquest dimarts.

El secretari del club, Francesc Romero, ha explicat que ell va ser l'encarregat per programar els actes i que, entre ells, va decidir portar una "professional". Assegura que cap membre de l'entitat esportiva sabia que es faria aquest espectacle i que no ho va explicar fins deu minuts abans que la noia aparegués als vestidors vestida amb indumentària de 'Catwoman'.

N'assumeix tota la responsabilitat i diu que abans que comencés l'actuació es van assegurar que no hi hagués cap menor a les instal·lacions.

També afirma que ho pagarà de la seva butxaca i que l'acte es va desenvolupar amb "exemplaritat". "La noia em va dir després que havien tingut un comportament exquisit", insisteix.

Romero, que és Mosso d'Esquadra de professió, lamenta el rebombori provocat i diu que en cap cas tenia la intenció de "denigrar la imatge de la dona". En aquest sentit, diu que "precisament" en l'exercici del seu càrrec ha hagut d'actuar en moltes ocasions per ajudar dones en "situació de vulnerabilitat".

Amb tot, diu que ha demanat disculpes a les persones que s'hagin pogut sentir ferides i també a l'Ajuntament, propietari de les instal·lacions on es va fer l'actuació.

L'alcalde en funcions, Pere Vila, ha lamentat els fets i ha anunciat que han convocat una junta de portaveus extraordinària demà al matí per condemnar-los. Vila ha detallat que oferiran un posicionament conjunt de tots els grups municipals i que investigaran els fets.

També ha explicat que l'Institut Català de les Dones s'hi ha posat en contacte per saber si emprendran accions al respecte.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha condemnat els fets. En un comunicat, Balada ha remarcat que “la cosificació dels cossos de les dones" és una pràctica que "vulnera els Drets Humans fonamentals, perquè deshumanitza les dones i les mostra com a objectes que no senten, pensen ni decideixen, posant de manifest una visió masclista, patriarcal i anacrònica que subordina les dones i fomenta la cultura de la violació”. L'institut farà arribar la seva queixa al club i a la Federació Catalana de Futbol.

Balada ha constatat que la "cosificació del cos de les dones" és una "forma de violència masclista que s'ha naturalitzat socialment". "Però no per habitual és menys greu que altres formes de violència exercides contra les dones", ha conclòs.

Al seu parer, en un moment en què el debat sobre les violències sexuals està "més vigent que mai", és "incomprensible" que un club esportiu, "que també és un espai educatiu en el qual es treballen valors i models", recorri a l'ús del cos de les dones per celebrar el seu ascens. En aquest sentit, ha remarcat que els primers equips dels clubs de futbol són "un mirall per a molts infants i joves que practiquen aquest esport".

 

Vota el número 1

Pel 22 de gener

COL·LABORADORS