En directe: En joc

 Llagostera Ràdio on-line

La resclosa de la Pilastra al riu Ter. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les actuacions previstes inclouen una escala de peixos que permeti el trànsit de les diferents espècies en aquest tram del riu, per facilitar-ne la propagació i la migració.

A més i per garantir la funcionalitat de dispositiu, es repararan les comportes de la sèquia Monar, que permetrà garantir els cabals necessaris perquè hi circulin els peixos en èpoques de cabals mínims.

Al mateix temps, s'assegurarà una quantitat d'aigua suficient per al reg de les hortes de Santa Eugènia.

El Consorci del Ter s'encarregarà de l'execució de les actuacions, incloses dins l’espai de Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”. La zona on es fa l’actuació és l’illa de la Pilastra, un espai que gestiona el mateix ens, a través d'un conveni de custòdia.

La sèquia Monar transcorre des de Montfullà fins al riu Onyar passant per les deveses i les hortes de Salt i Santa Eugènia i actualment està dirigida per una comissió gestora de la qual formen part els ajuntaments de Girona, Salt i Bescanó.

L'alcaldessa en funcions de Girona, Marta Madrenas, assegura que es tracta d'una actuació de "molta rellevància" que permetrà, d'una banda, garantir els usos tradicionals de rec als horts i, per l'altra, ajudarà a garantir "un òptim estat ecològic del tram entre la Pilastra i l'Onyar.

Per realitzar aquestes actuacions, l'Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de recuperar la connectivitat del riu Ter a l'entorn de la resclosa de la Pilastra, a Montfullà.

L'acord estableix que Girona farà una aportació econòmica destinada a finançar part de les actuacions previstes. La resta es finançarà amb una subvenció que l'ACA ha concedit al Consorci del Ter per a l'execució dels treballs.

La resclosa de la Pilastra té un problema de sedimentació i rebliment que cal resoldre i que suposa un obstacle per al pas dels peixos riu avall.

Vota el número 1

Pel 23 octubre

COL·LABORADORS