En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En les properes setmanes les grans superfícies tindran a les seves estanteries paquets de quilo de 'És Farina de Girona'.

Fins ara, aquesta marca només hi podien accedir els professionals flequers per elaborar el pa, que venen sota el segell artesanal de les comarques gironines.

A partir d'ara, i gràcies a la col•laboració de la farinera Fills Morató, el petit consumidor podrà accedir al paquet de quilo de la farina gironina.

L'adjunt a la gerència de l'empresa, Martí Morató, assenyala que aquest fet "dona valor" a la marca, perquè ara es podrà tenir a casa aquell producte que fins avui només es tastava a través del pa, o de "la bona voluntat" del flequer que en venia a granel. "Ara ho podrà comprar directament al seu supermercat", concreta.

Morató també ha assenyalat que el fet d'obrir el mercat a més compradors fa preveure un increment de la producció i vendes, si bé reconeix que al principi pot ser "residual". "Nosaltres preveiem que a l'inici el principal client continuarà sent el flequer que ara també disposarà d'un nou format, el paquet de quilo", ha reblat.

Morató assenyala que la trajectòria de 'És farina de Girona' des de que es va crear la marca fa vuit anys és "positiva", però considera que es queda "a mig camí". Per això, assenyala, han tirat endavant amb la iniciativa que permet satisfer un mercat que estava descobert. "Entenem que el consumidor final també té dret a tenir aquest producte a casa seva", destaca Morató.

L'adjunt a la gerència de l'empresa que passarà a fabricar la farina gironina assegura que aquesta notícia "ajuda a tothom", ja que "fa més sostenible tota l'activitat". "Hi sortim tots beneficiats, els agricultors, els productors i el consumidor final", assenyala Morató.

Morató ha explicat que "encara no tenen xifres exactes" quina producció de farina podran fer, ni quin creixement tindran pel què fa a demanda, però dona per fet que augmentarà. "És evident que hi ha un nou canal de consum i per tant som optimistes en què creixerà el nombre de quilos i de consumidors", remarca.

Morató comenta que creuen que el creixement en la producció serà "orgànic" i que anirà en funció de la demanda. "A l'inici serà testimonial, i esperem que amb l'assentament de la marca podrem fabricar cada vegada més el paquet de quilo", ha conclòs.

Vota el número 1

Pel 26 de febrer

COL·LABORADORS