En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres dos veïns de Girona per entrar a robar a vuit empreses de les comarques del Gironès i la Selva.

Anaven vestits d'operaris i van robar material industrial que després revenien com a ferralla.

Els Mossos van obrir una investigació a principis de març i van poder descobrir que els autors dels robatoris es vestien amb cascs de treball i armilles reflectants per passar desapercebuts quan entraven als recintes de les empreses o als polígons industrials. Així, podien sostreure el material sense aixecar sospites.

En algunes de les empreses entraven directament als magatzems del material però en d'altres forçaven els panys dels accessos.
S

egons informen els Mossos, els autors van sostreure, entre altres, bobines de coure, bateries de camió, canonades de plom i peces d’acer per usos industrials, material valorat en més de 40.000 euros.

Concretament, els Mossos atribueixen als detinguts robatoris i furts de vuit empreses de Girona, Bescanó, Fornells de la Selva, Quart, Cassà de la Selva, Sant Gregori, Llagostera, Sarrià de Ter i Riudellots de la Selva. En alguna ocasió van arribar a robar vàries vegades en la mateixa empresa sense aixecar sospites. En total, els investigadors acrediten que van entrar a les empreses en dotze ocasions.

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts poden estar relacionats amb altres fets similars i no es descarten noves detencions.

Els detinguts són dos homes de 20 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona. Els han arrestat com a suposats autors de cinc delictes de robatori amb força, dos d'ells en grau de temptativa, i vuit delictes de furt.

Els detinguts, ambdós amb antecedents, van passar el dia 15 de juny a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona i van sortir en llibertat provisional.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS