En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Veïns amb mascareta per denunciant les pudors que provoca la fàbrica Hinojosa. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Uns 300 veïns de Sarrià de Ter es van manifestar dimarts al vespre per reclamar solucions urgents per acabar amb els sorolls i les pudors que provoca la paperera Hinojosa.

Els manifestants asseguren que n'estan "farts" de les molèsties i exigeixen a les administracions que tanquin cautelarment l'activitat de la factoria "fins que hagi resolt totes les problemàtiques".

La plataforma ciutadana 'Prou' ha assegurat que fa tres anys que suporten la situació i que ja se'ls ha acabat la paciència. Al manifest, asseguren que fins ara havien donat un vot de confiança tant a l'empresa com a les institucions esperant que els plans per reduir els sorolls i les males olors funcionessin.

"Arribats a dia d'avui, hem constatat que tot aquest treball d'acompanyament i pressió ha servit de ben poc ja que en tornem a trobar davant les mateixes problemàtiques, patint sorolls i pudors", exposa el manifest.

Un dels membres de la plataforma 'Prou', Rafael Navarro, ha assegurat que la situació, especialment a l'estiu, és "insostenible" i els veïns no poden tenir les finestres de casa obertes per les males olors ni dormir a les nits per culpa del soroll.

L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha donat suport a la mobilització. L'alcalde, Narcís Fajula, assegura que les males olors i els sorolls son un problema a la població i que els plans que ha anat presentant l'empresa s'han demostrat insuficients, encara que Hinojosa assegura que els està executant i fins i tot escurçant terminis.

Per això, Fajula afirma que cal la implicació de la Generalitat per adoptar decisions i pressionar més l'empresa perquè faci els treballs per pal·liar la situació. L'alcalde entén el descontentament dels veïns però assegura que l'ajuntament no té competències per fer tancar l'empresa. "Ens cal més implicació del Govern", ha dit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS