En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Sant Gregori. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutjat contenciós 2 de Girona ha resolt no admetre a tràmit el recurs presentat per l'Estat contra una moció del Ple de l'Ajuntament de Sant Gregori.

En concret, donava suport a la resolució del Parlament que reprovava la posició del rei en el conflicte català i "la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l'1-O".

Juntament amb Sant Gregori, l'administració de l'Estat va portar vuit ajuntaments més als jutjats. En concret, els de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Llambilles, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal i Pont de Molins, Vilabertran i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

A la resolució, el contenciós considera que l'acord impugnat no té efectes jurídics i les manifestacions realitzades són "merament de posicionament ideològic". "Aquestes manifestacions no són creadores i extintives de relació jurídica per la qual cosa escapen del control de l'ordre jurisdiccional present", detalla el jutge.

El jutjat ha resolt imposar les costes a l'advocacia de l'Estat, que va interposar en recurs en nom i representació de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Contra la resolució és pot interposar un recurs d'apel·lació.

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, celebra la decisió i remarca que estan "convençuts del que van aprovar". També que no hauria d'haver arribat a mans de la justícia perquè "són clarament manifestacions que s'emmarquen en la llibertat ideològica, la llibertat d'expressió i el pluralisme polític".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS