En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, els dos susposats integrants d'un grup criminal que robava a empreses. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts dos suposats integrants d'una banda de lladres que es dedicava a robar caixes fortes d'empreses.

L'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia subratlla que els dos acusats, que acumulen diferents condemnes per altres robatoris, i un tercer sospitós que està en situació de rebel·lia "van decidir conformar un entramat criminal dedicat a cometre delictes patrimonials a empreses que disposessin de caixa forta".

Segons l'acusació pública, la banda buscava objectius, planejaven els robatoris i els perpetraven utilitzant "tècniques sofisticades" com l'oxitall: "Mitjançant un bufador i bombones d'oxigen i acetilè, obrien les caixes fortes". Una tècnica "perillosa" i que, segons un dels investigadors dels Mossos d'Esquadra, denota una "especialització" el suposat grup criminal.

L'objectiu de la presumpta banda a finals de gener del 2016 va ser una empresa de Sant Feliu de Guíxols on van entrar dues nits consecutives. La primera, del 20 al 21 de gener, els assaltants van forçar una porta d'accés i, un cop dins, van robar unes claus per accedir a la zona de la caixa forta.

La matinada següent, segons la fiscalia, van tornar a l'empresa i van intentar obrir la caixa forta però no es van poder endur res perquè un treballador que hi havia a prop que va sentir cops va avisar la policia.

Al lloc, segons han detallat al judici, hi va arribar primer una patrulla de la Policia Local i, a continuació, reforços dels Mossos d'Esquadra. Mentre muntaven el dispositiu per atrapar els lladres in fraganti, van veure sortir "tres persones" corrents d'una porta lateral. "Venien cap a mi perseguits pels Mossos, vaig donar l'alto i en va atrapar un però llavors va ser quan un altre em va colpejar i vaig caure a terra", ha explicat un dels policies locals, que va ser capaç d'identificar fotogràficament un dels sospitosos.

Com a resultat de "l'envestida", el policia va patir una fractura a l'alçada del genoll dret, va necessitar tractament quirúrgic, va estar 25 dies ingressat i 188 dies de baixa impeditiva. A més, com a seqüeles té artrosis posttraumàtica, porta material d'osteosíntesis a la tíbia dreta i li ha quedat una cicatriu.

La fiscalia demana inicialment per als acusats 8 i 7 anys de presó per robatori amb força i pertinença a grup criminal amb agreujant de reincidència i multireincidència.

En concepte de responsabilitat civil, vol que paguin 5.232,87€ pels desperfectes causats a l'empresa i 26.500,74€ al policia per les lesions que va patir i les seqüeles que arrossega.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS