En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La pantalla on es poden consultar les dades de la instal·lació fotovoltaica. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La instal·lació consta de 45 plaques solars de 315W cada una i proporcionen l’energia elèctrica pel funcionament d’una part de l’equipament.

Les obres van començar al mes de juliol i aquest setembre ja s’ha posat en funcionament la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera.

Amb aquestes plaques es preveu un estalvi energètic anual d’uns 4.500 quilos d’emissions de CO2 a l’atmosfera i un estalvi econòmic de més de 35.000€ en 25 anys.

De fet, qualsevol persona pot consultar les dades i les gràfiques de consum, generació i estalvi d’emissions, amb una pantalla digital situada a l’interior de la biblioteca municipal.

La posada en marxa d’aquesta instal·lació permet reduir la potència anual contractada amb la companyia elèctrica, estalviant 350€ anuals, per aquest concepte a la factura de la llum.

L’actuació forma part del Pla d’Acció per a l’energia sostenible, en concret dins del capítol de millora de l’eficiència energètica en els equipaments municipals. Les obres han tingut un cost de 21.403,69€, dels quals, 15.000€ han estat subvencionats per la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS