Llagostera Ràdio on-line

La primera sessió de la Taula de Dones de Llagostera. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La primera sessió de la Taula de Dones es va realitzar ahir dimarts al vespre al Local Social de “La Caixa” on hi van participar un total de 13 dones llagosterenques.

La voluntat de l’Ajuntament de Llagostera és engegar un seguit d’actuacions vinculades a l’empoderament i la participació activa de les dones del municipi.

En concret es tracta d’un espai de trobada, debat i reflexió sobre les necessitats actuals i futures de les dones a Llagostera, tal i com ha explicat la regidora de Drets socials, Igualtat i Feminismes, Anna Viñas.

Durant la presentació, Viñas va explicar que aquest “ha de ser un espai de veritable participació en el qual les dones puguin decidir, debatre i plantejar accions i projectes partint de les necessitats reals de les dones de Llagostera des d’una mirada intergeneracional i intercultural”. Per aquest motiu s’ha creat la Taula de Dones on s’espera que en sorgeixi un grup motor que lideri i empoderi aquest col·lectiu.

A la primera trobada s’ha acordat crear un grup operatiu que doni suport a la dinamització d’accions per al 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones. També s’han detectat diversos temes amb voluntat de difondre, sensibilitzar i treballar com ara el gènere i la identitat sexual, la dona i cultura així com actes internacionals commemoratius i de denúncia.

La Taula de Dones ha acordat com a principals objectius en els que centrar les seves accions, la cerca d’estratègies i accions, per fomentar i conèixer les motivacions de les dones del municipi, amb l’objectiu final que augmenti la participació de dones a la taula.

També es vol Organitzar i coordinar espais de trobada de dones del municipi, amb l’ideal de poder definir un espai físic, que de manera regular permeti trobades i on es puguin desenvolupar tallers i formacions promoguts per la mateixa taula.

En la primera Taula de Dones s’ha considerat convenient fer una trobada periòdica bimensual per tal de donar-li continuïtat.