En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els Mossos arraconant els manifestants cap al polígon de Cassà de la Selva. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El tall a la C-65 que ha començat a primera hora del matí s'ha concentrat a la rotonda que dona accés a Cassà de la Selva i que s'entrecreua amb la C-25.

Els manifestants han cremat pneumàtics i troncs, i s'han situat en una de les entrades de la rotonda, on han fet un esmorzar.

Fins a les deu del matí, efectius dels Mossos de Trànsit controlaven el tall, que ha provocat que es registressin embussos a l'interior del municipi (perquè els vehicles es desviaven per allà).

A partir de les nou, aquest tall ha coincidit amb un altre; en aquest cas, qui l'ha fet han estat els estudiants de l'institut de Cassà (que han bloquejat el trànsit a l'entrada del poble venint de la fàbrica Inecsa).

Cap a les deu, cinc furgones dels antidisturbis (quatre de la Brimo i una dels ARRO) han arribat a la rotonda. N'han baixat una vintena d'efectius, que han fet un cordó policial i han fet retrocedir els manifestants fins a l'accés al poble. Amb això, la C-65 ha quedat lliure perquè els treballadors de Carreteres netegessin l'asfalt i es tornés a reobrir al trànsit.

Els Mossos i els manifestants –cap a una cinquantena- han estat una estona els uns davant dels altres, separats per una vintena de metres. Poc després, però, els antidisturbis han fet avançar la línia per dispersar-los cap al polígon. Ha estat aquí quan han començat les càrregues. Els Mossos han colpejat els manifestants amb les porres i també han utilitzat els seus vehicles per dispersar-los, amb la tècnica del carrousel (fent-los avançar a gran velocitat).

Els agents de la Brimo i l'ARRO han retingut com a mínim set manifestants per identificar-los. A alguns, els han anat a buscar en un descampat (per on havien fugit) i a d'altres, fins i tot els han immobilitzat al terra. Hi ha hagut alguns manifestants ferits, que han anat al CAP perquè els metges els examinessin i es plantegen presentar denúncia.

Mentre tenia lloc l'operatiu al polígon, hi ha hagut un nou tall a la C-65. En aquest cas, qui l'ha fet han estat majoritàriament un centenar d'estudiants. Han bloquejat el trànsit just a l'entrada de la variant de Cassà.

Les cinc furgones dels antidisturbis que hi havia al polígon, després d'identificar els manifestants retinguts, s'han desplaçat fins allà i s'han ajuntat amb quatre més. Els Mossos han encerclat els estudiants i els han desplaçat fins al lateral de la carretera, en uns camps a l'altra banda de la tanca. Allà, després d'escridassar-los, els joves han acabat marxant. El trànsit a la C-65 s'ha reobert cap a tres quarts de dotze.

Des de l’Ajuntament de Cassà de la selva, i a través d’un comunicat, han expressat la seva disconformitat amb l’actuació per part dels Mossos d’Esquadra, la qual han qualificat de “desproporcionada” i “fora de lloc”.

També manifesten que “l’actuació de la policia pels carrers del polígon mereix la més severa crítica i repulsa ja que els manifestants ja havien marxat de la rotonda dels Taps de la C65 i no tallaven cap carrer ni accés al poble. Per tant, la concentració començada a primera hora del matí ja havia finalitzat i es marxava del lloc amb tranquil•litat”.

Des del consistori també “lamentem els fets ocorreguts i denunciem els comportaments violents que hem viscut i presenciat. En tot moment les reivindicacions s’han fet de manera pacífica i no violenta”.

En el comunicat, l’alcalde de Cassà, Robert Mundet, detalla que “faré arribar la meva queixa al director dels Serveis Territorials a Girona i li demanaré explicacions del procediment que s’ha seguit aquest matí”.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS