En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Els membres del consell de direcció territorial de la Generalitat a Girona amb el delegat, Pere Vila, al capdavant. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha definit la sentència com una "venjança política" i ha avançat que tindrà "conseqüències molt greus sobre la societat gironina".

Vila, ha demanat aquest dimarts a la ciutadania "que es manifesti amb civisme, però que no deixi de fer-ho" en contra de la sentència de l'1-O, ja que es tracta d'una decisió "injusta i com a tal, cal respondre".

El delegat ha fet aquestes declaracions després de celebrar una sessió extraordinària del consell de direcció territorial de la Generalitat a Girona, en el qual han aprovat un manifest contrari a la sentència.

En el manifest que s'ha llegit aquest dimarts al matí, Pere Vila també ha demanat "la llibertat" dels presos polítics, "inclosa l'amnistia".

D'altra banda, el consell de direcció territorial de la Generalitat a Girona ha lamentat que tot i la voluntat "de prioritzar el diàleg" per complir amb "l'anhel de la ciutadania" per "exercir el seu dret a l'autodeterminació", finalment s'ha arribat a una "situació no política".

Per últim, Vila ha denunciat la "vulneració dels drets fonamentals de les persones condemnades durant la presó preventiva" i també ara, amb la sentència. Per això, el delegat ha mostrat el suport a la declaració institucional del Govern i també "totes les actuacions que prengui a partir d'ara".

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS