En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Estudiants a les portes de la Facultat de Lletres de la UdG amb els piquets informatius de fons. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Diversos grups d'alumnes han impedit les classes aquest dilluns al matí a la Universitat de Girona.

Ho han fet barrant el pas a tots els alumnes que intentaven accedir als edificis de diferents facultats de la UdG. A la Facultat de Lletres i la d'Educació i Psicologia hi havia unes tanques a la porta custodiades per diversos estudiants dificultant l'entrada als alumnes.

Qui sí que podia accedir sense problemes eren el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d'Administració i Serveis (PAS). Des del primer moment tots ells han pogut entrar en qualsevol edifici sense cap incidència.

Per la seva banda, la Facultat de Medicina tenia les portes tancades amb cadenats i l'activitat ha estat nul·la al llarg del matí per la "manca d'estudiants". Per contra, les facultats de Dret i de Ciències Econòmiques han pogut fer "alguna classe molt residual", ha indicat el rector de la UdG, Quim Salvi. En aquests dos centres, els estudiants han impedit l'accés de l'alumnat amb pals a les portes.

De fet, a Econòmiques és on s'ha concentrat més tensió, ja que diversos joves volien entrar a l'interior per assistir a les activitats acadèmiques. Tot i que una desena d'ells ha aconseguit entrar, posteriorment els manifestants els han obligat a marxar. Alguns dels estudiants han demanat accedir per anar al lavabo, però no els han deixat entrar.

Per la seva banda, l'Escola Politècnica Superior (EPS) és l'única que ha pogut realitzar les classes amb una "relativa normalitat", ha matisat el rector. En aquesta facultat s'ha permès "l'accés a tothom" i per això s'han anat fent classes.

El rector de la UdG ha afirmat que és "inadmissible" que aquests grups d'estudiants "vulnerin el dret a l'educació i formació" d'aquells qui volen anar a classe. Salvi ha assegurat que "el lliure accés" a les facultats "hauria d'estar sempre garantit" per assegurar que tothom pot exercir els seus drets amb normalitat.

En aquesta línia, Salvi ha detallat que en cap cas el rectorat vol "coaccionar" el dret a mobilització i protesta, però ha recordat que "les obligacions d'un comencen quan es vulneren els drets de l'altre". Per això ha demanat que els grups d'estudiants deixin de bloquejar la porta dels centres que hi ha a la UdG.

D'altra banda, Salvi ha demanat al professorat que "reprogrami" les activitats acadèmiques "en la mesura del possible" per tal que tots els estudiants segueixin amb normalitat els seus estudis. Per últim, el rector ha fet una "crida a la calma" a tots els professors i treballadors per tal que aquests intentin calmar la tensió que es pugui originar entre els joves.

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS