En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Antidisturbis de la Policia Nacional a Girona la nit del 19 d'octubre. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

#BarrisRotundamentPacífics. Amb aquest 'hashtag', diverses associacions de veïns i entitats de Girona critiquen que l'actuació policial dels darrers dies a la ciutat.

Diuen que ha estat "totalment provocadora, desproporcionada i indiscriminada". I reclamen poder tornar a anar pel carrer sense patir.

"Exigim poder fer ús dels nostres carrers amb seguretat, sense tenir por que ens detingut arbitràriament, mentre passegem, tornem a casa, ens manifestem o ens expressem lliurement, perquè és un dret", subratllen totes en un comunicat.

A l'escrit, recorden que tenen i senten "seguretat", precisament, "quan el veïnat és al carrer, on tothom es coneix i se sent acompanyat". "No perquè hi hagi més policia ens sentim més protegides", hi afegeixen.

Les associacions i entitats reclamen poder "recuperar els carrers", perquè aquest és "l'espai de trobada més valuós" que tenen. "I no permetrem que ens el prenguin", asseguren. Per últim, totes elles fan una crida als veïns i veïnes a "recuperar l'ús habitual" dels carrers "sense por". I exigeixen a l'Ajuntament que actuï "contra qui no ho permet".

El comunicat el signen una vintena d'associacions de veïns (AVV) i entitats de la ciutat. Pel què fa a les associacions, hi ha les de la Vall de Sant Daniel, Montjuïc, Sant Narcís, Pedret, Pla de Palau-Sant Pau i Devesa-Güell.

A més, l'escrit també rep el suport de les associacions de pares i mares de les escoles Eiximenis i Annexa, la Fal·lera Gironina, el casal independentista El Forn, les associacions culturals Orella Activa i Burg de Sant Pere de Galligants, la plataforma Més Barri Menys Pisos Turístics, el Sindicat de Llogateres de Girona, la PAH Gironès, la Fundació Ser.gi, la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora, l'Ateneu 24 de Juny, la Mesa d'Entitats per la Participació i Girona Acull.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS