En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La manifestació davant el Palau de Justícia de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha començat a les dotze del migdia a la plaça U d'octubre de Girona.

En un principi, la mobilització ha aplegat uns 300 estudiants.

La mobilització ha continuat per Jaume I en direcció a l'avinguda Ramon Folch, que la setmana passada va ser epicentre dels disturbis a la ciutat. La marxa ha avançat per la Devesa fins a arribar al Palau de Justícia, on hi ha la fiscalia de menors.

Els aldarulls es van saldar amb almenys sis menors arrestats, que van passar a disposició de la fiscalia per delictes com desordres públics o atemptat a agent de l'autoritat.

Davant del Palau de Justícia han llegit el manifest de la mobilització i han donat per desconvocada la manifestació. D'entrada hi havia prevista una "acció sorpresa" i el SEPC havia demanat que els estudiants portessin espelmes i Fairy. Finalment, l'han desconvocat i han instat els estudiants a participar a la manifestació prevista per a les vuit del vespre.

Desenes d'estudiants s'han concentrat a primera hora davant de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona per informar de la vaga estudiantil d'aquest dijous. Abans de començar les classes, els estudiants han acordat fer una seguda a les portes de l'institut com a protesta per tots aquells estudiants que no poden participar en la vaga.

Amb aquesta acció s'ha inclòs els alumnes de primer i segon d'ESO, que estan obligats a assistir a classe. Posteriorment, han tornat a les aules amb normalitat amb els que han decidit no participar en la vaga. Tot i així, a les portes del Sobrequés s'hi han mantingut estudiants fins a mig matí per recordar a tots els alumnes de secundària de la vaga convocada per aquest dijous i divendres.

De fet, Ènia López ha afirmat que aquest dijous s'havien trobat "amb molts problemes" perquè "no hi ha hagut el dret a vaga en tots els instituts". López creu que "els directors i equips directius" d'alguns instituts gironins han vulnerat els drets dels estudiants després que no els permetessin no assistir a classe aquest dijous, ni participar en la manifestació convocada per SEPC.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS