En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'estat actual del carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols. / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres de renovació al carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols començaran el gener del 2020 i duraran uns nou mesos.

És el que preveu el consistori que ha recordat que són uns treballs per acabar amb la degradació d'aquest via i en un tram d'uns 2,2 km de llarg i tindrà un pressupost de més d'1 milió d'euros.

Concretament, s'arranjarà des del carrer Joan Maragall fins al de les Eres. Entre les millores, es posarà una nova llosa de formigó i s'anivellarà i s'esfaltarà de nou la calçada. També es millorarà el clavegueram amb una nova xarxa que separarà l'aigua del clavegueram de la potable i es reordenaran els cables d'electricitat.

Els treballs de millora al carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols també permetran eliminar barreres arquitectòniques i facilitaran l'accessibilitat dels veïns.Així mateix, a la confluència entre el carrer de Girona i el carrer de les Eres hi haurà una placeta en la qual s'hi instal·larà una font pública d’aigua potable, bancs de fusta certificada amb material d'origen sostenible i arbrat.

No es preveu l’enderroc de cap edificació existent però sí que s’hauran d’adaptar els guals i accessos de vianants a la nova rasant. La reforma preveu també canviar les línies elèctriques existents, per tal de reduir el risc d’avaries i càrregues de tensió provocades per avaries en línies envellides. Els punts de llum es mantindran.

Al centre de la via, de forma longitudinal, es farà una nova canonada d’aigües de pluja. A nivell de mobiliari urbà, es preveu la col.locació de deu papereres en cada cruïlla i també 82 pilones en el recorregut, al costat est.

Segons el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, aquestes obres eren una "clara demanda ciutadana" per l’"estat de degradació" d'alguns punts de la via en els últims anys.