En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Pla general del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, l'espai que acollirà el futur Museu Carmen Thyssen. / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El portal de contractació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha publicat els cinc estudis d'arquitectura finalistes que opten a redactar el projecte del futur Museu Thyssen.

El jurat les ha escollit entre la vintena d'empreses que s'hi van presentar i ara passen a la fase final on es triarà la que s'encarregarà d'elaborar la proposta definitiva per a l'equipament, que se situarà al Monestir.

Des del jurat asseguren que la deliberació ha anat lligada a un "ampli debat, amb acords per unanimitat" i destaquen la "gran participació i qualitat" dels participants". La previsió és que en els propers mesos es conegui l'empresa guanyadora.

El jurat ha estudiat cadascuna de les vint propostes presentades i n'ha escollit cinc per a la ronda final. Els seleccionats hauran d'elaborar un document específic del projecte que proposen i finalment se n'escollirà una seguint criteris purament arquitectònics.

Les cinc empreses que han obtingut millor puntuació són la UTE Camps Felip Arquitectura SLP + Tuñon Arquitectos SLP; la UTE Martínez Lapeña-Torres Arquitectos SLP + Adrià Orriols; Fuses-Viader Arquitectes SLP; la UTE Calderón-Folch Studio SLP + AV62 Arquitectos SLP i Nieto Sobejano Arquitectos SLP.

Un cop triada la proposta, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial, se seguirà amb l’exposició al públic. Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.

El Museu Carmen Thyssen ha d'acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d'aquesta col·lecció s'ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys.

Aquest estiu unes 23.000 persones han visitat l'exposició 'Iconografies, de Sorolla a Picasso i Valdés', de la col·lecció Fundació Bancaixa- Col·lecció Carmen Thyssen.