18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La sessió ordinària del plenari de la Diputació de Girona del mes de novembre. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb l'objectiu de garantir l'accés a l'habitatge, la Diputació de Girona ha modificat algunes de les condicions per atorgar subvencions als municipis que apostin per polítiques socials.

El diputat delegat d'habitatge, Quim Ayats, ha destacat que algunes de les modificacions augmenten les subvencions que es donen als consistoris que vulguin invertir en pisos per tal de "facilitar al màxim" aquest "dret universal".

Concretament, Ayats ha remarcat que els consistoris podran rebre entre 10.000 i 30.000 euros d'ajuda per a cada habitatge que comprin, amb un màxim de tres per municipi.

A més, augmentaran de 7.000 a 8.000 euros les ajudes per a inversions en habitatges que els ajuntaments tinguin en cessió i de 10.000 a 15.000 euros per habitatge per aquells que siguin de titularitat municipal.

Per altra banda, Ayats també ha anunciat una "reducció dels anys de cessió" que han de tenir els consistoris sobre els pisos perquè "n'hi havia molts que no ho aconseguien".

Fins ara, per acollir-se a les ajudes de la Diputació, un ajuntament havia d'aconseguir tenir la cessió durant "un mínim de deu anys" i ara ho han rebaixat a set (per llei, el mínim és de cinc anys). Per altra banda, en el cas de les adquisicions, perquè un ajuntament opti a l'ajuda haurà de garantir que es destina a polítiques socials durant dotze anys i no deu, com fins ara.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat el compromís de l'ens amb el fet de garantir aquest dret universal, tot i que "no és una competència nostra".

Noguer ha recordat que durant els anteriors mandats es van trobar que els ajuntaments necessitaven l'assistència de la Diputació en ajudar als habitants en "l'accés als aliments", arran de les conseqüències de la crisi econòmica.

Però tot i així, una altra "demanda" important que va sorgir ràpidament també és les ajudes per a l'accés a l'habitatge. Per això, Noguer ha detallat que aquestes subvencions van començar amb 100.000 euros", però uns anys després les partides ja superen el milió. Aquestes modificacions s'han aprovat per unanimitat en el plenari d'aquest dimarts.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS