En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del Palau de Justícia de Girona. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas es remunta al juliol del 2017 quan, segons recollia l'escrit d'acusació de la fiscalia, els Mossos d'Esquadra van anar a la masia de Llagostera després de descobrir que s'hi cultivava marihuana.

Un cop a la casa, van contactar amb el propietari de l'immoble, que va acabar permetent l'accés als agents per fer l'entrada i registre.

Segons la fiscalia, a dins els Mossos van localitzar fins a 1.215 plantes de marihuana repartides en diferents espais. En una habitació hi van localitzar 352 planes, amb un pes brut de 75 quilos. També hi havia 22 focus, deu ventiladors i 22 transformadors.

A la segona habitació hi van trobar, per una banda, 203 plantes (35 quilos), tretze focus, vuit ventiladors i tretze transformadors i, per l'altra, 229 plantes més (32 quilos), dotze focus, set ventiladors i dotze transformadors. Finalment, en una tercera habitació, van intervenir 431 plantes (87 quilos), 26 focus, tretze ventiladors, 28 transformadors i un aparell per extreure cabdells.

Per això, la fiscalia acusava cinc suposats traficants d'un delicte contra la salut pública i demanava que els condemnessin a 3 anys de presó i a pagar una multa de 7.800 euros.

Al judici, la defensa dels acusats, encapçalada per l'advocat Sergio Noguero, va sol·licitar la nul·litat de les actuacions perquè considerava que els Mossos havien vulnerat la inviolabilitat del domicili. El lletrat va esgrimir una sentència de l'Audiència de Girona que conclou que el consentiment, per ser vàlid "ha d'estar exempt d'error, violència, intimidació o engany, excloent qualsevol classe de coacció o pressió psicològica que pogués conduir a una renúncia indeguda de la inviolabilitat del domicili".

La sentència del penal 1 argumenta que el consentiment que va donar el propietari a l'hora de permetre l'accés a la casa estava "viciat": "Alguns dels agents, interrogats al respecte, van afirmar que el van advertir que si no donava el seu consentiment tornarien amb una ordre judicial, que se l'emportarien detingut i que era molt millor si col·laborava amb ells".

A més, també afegeix que no consta a la causa que informessin l'acusat dels seus drets fins l'endemà a la tarda. "En el present cas, no consta que els agents informessin, prèviament a l'entrada i registre, de la possible comissió d'un delicte contra la salut pública ni dels drets que assistien els acusats, vulnerant el seu dret a ser assistits per un advocat", conclou la sentència.

Anul·lant l'entrada i registre, el jutjat conclou que "no es disposa de cap prova" que no derivi de l'escorcoll i, per tant, absol els cinc acusats.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS