En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Algunes de les autoritats assistents a l'acte unitari del 25-N a la Delegació de la Generalitat a Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unitat de les administracions gironines per lluitar contra "el retrocés" dels drets de les dones que plantegen diverses formacions polítiques a l'estat espanyol.

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Delegació de la Generalitat han demanat "sumar esforços" per a la "lluita" contra la violència masclista.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat "tolerància zero" contra les formacions "d'ultra dreta" que "només fan que permetre el retrocés" en els drets de les dones. Madrenas ha apuntat que "és doblement frustrant" conèixer les dades d'agressions masclistes mentre determinats partits polítics que "les estan negant i reduint a res".

En la mateixa línia, la vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Puig, ha àfegit que la societat "ha avançat" però "és alarmant com des d'alguns sectors esc segueix criminalitzant les víctimes", en comptes dels agressors. Per això ha detallat que des de l'ens supramunicipal estan tirant endavant programes sobre "educació sexual i afectiva" que serveixen "per trencar estereotips de gènere i eliminar la violència com a manera de resoldre les coses".

Un d'ells és el projecte 'Dona la volta a les llegendes' en què l'Ajuntament de Girona impulsa un taller a les escoles de la ciutat. En ell s'intenta desmuntar "l'imaginari" d'algunes llegendes i contes populars que "culpabilitza" les dones en determinats àmbits sexistes, com ara la caputxeta vermella.

La tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament, Cristina Vila, ha destacat que l'objectiu d'aquest taller és "intentar treure el masclisme de les aules" en diferents àmbits. Un d'ells és el llenguatge que s'utilitza, però també a partir dels rols que adopten els nens i les nenes. A més, una manera d'aconseguir la fita és "revisant els continguts" de les assignatures per evitar sexismes o un monopoli de la figura de l'home en la història.

La coordinadora de la Representació Territorial de l'Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, ha llegit un manifest en contra de la violència masclista. En ell, Surina ha destacat que les dones han "perdut la por a senyalar i denunciar els agressors" i per això creu que "el moviment feminista és imparable".

La representant de l'Institut Català de les Dones a Girona també ha apuntat que aquests avenços que s'han produït a la societat han estat gràcies a la feina "de diferents associacions i entitats" d'àmbits molt diferents per posar en valor les dones i finalment aquesta lluita "s'ha traslladat als carrers".

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS