En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La zona de Domeny on l'ajuntament de Girona vol que Salut aixequi el nou Trueta. / Foto: Tània Tàpia (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut ha calculat les necessitats que té l'hospital actualment, però sobretot les que tindrà en un futur.

D'aquesta manera, es vol construir un centre de referència que pugui donar resposta a les demandes assistencials durant els propers 50 anys.

El Pla Funcional divideix l'activitat del centre en tres nivells. D'una banda, l'atenció bàsica que fa com a hospital de Girona, Sarrià de Ter, Celrà i Banyoles.

En segon lloc, s'ha fixat l'activitat que desenvolupa com a centre de referència de mitjana-alta complexitat i també la de terciarisme, ja que és el centre de referència de tota la Regió Sanitària de Girona.

A més, també ha inclòs un estudi de la població i els augments que es poden produir a la demarcació i també la "població flotant" que s'ha d'atendre (estrangers no-residents o turistes).

Segons els plans del Departament, l’hospital serà l’edifici principal d’un campus sanitari, donat que la mateixa zona hauria d’acollir centres educatius relacionats amb les ciències de la salut, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i altres instal·lacions per les quals la proximitat amb el centre de referència és important.

L'objectiu del Govern és recrear el model que s'ha fet en el Campus de la Vall d'Hebron de Barcelona o el Karolinska Institutet d'Estocolm, en què es fusiona assistència, recerca i docència en un mateix entorn.

Per aquest motiu estimen que el nou equipament necessitarà 95.000 metres quadrats construïts. A més, han demanat als ajuntaments de Girona i Salt que reservin 15.000 metres quadrats per a futures necessitats. De moment, el Departament s'està reunint amb totes les parts implicades en la construcció del nou hospital per a escollir la millor ubicació del centre.

Per la seva banda, L'Ajuntament de Girona calcula que la compra dels terrenys de Domeny on projecten la construcció del nou hospital Josep Trueta suposaria una despesa d'entre 3,6 i 5,4 milions d'euros al Departament de Salut.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha detallat que hi ha dues parcel·les exclusivament municipals, però que en la zona on projecten la construcció de l'hospital l'Ajuntament té tan sols dues vuitenes parts de la superfície projectada. La resta són de propietat privada que, segons la taxació, costarien entre 600.000 i 900.000 euros cadascuna. El govern local ha assegurat que si el Departament de Salut confirma la ubicació, es tardaria un màxim de set anys a tenir el nou hospital acabat de construir.

Ple que fa a l'Ajuntament de Salt, han informat que mantenen un diàleg obert i fluid amb el Departament de Salut per parlar dels terrenys que han posat a disposició del Govern per traslladar-hi el futur hospital Trueta.

Segons fonts de l'Ajuntament, s'estan resolent els dubtes que el Govern planteja sobre la proposta municipal. De fet, els tècnics del Departament de Salut i els de l'Ajuntament de Salt tenen un contacte regular per atendre les necessitats i peticions que hi hagi sobre els terrenys propers al Parc Hospitalari Martí Julià de Salt.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS