En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La protesta davant Hinojosa de Sarrià de Ter. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La protesta, que ha comptat amb una vintena de persones entre treballadors i delegats sindicals d'altres empreses, s'ha fet a les portes de la fàbrica que Hinojosa Paper té a Sarrià de Ter.

USOC, que és l'únic sindicat que hi te representació amb tres delegats, l'ha convocada per reclamar la readmissió del treballador que formava part del comitè i denunciar el que consideren una "persecució".

El responsable d'USOC a Girona, David Suñer, ha afirmat que se'l va acomiadar la setmana passada per motius disciplinaris i pel "seu compromís i deure" com a membre del comitè com és vetllar per les condicions salarials i de seguretat i reclamar millores.

Durant la protesta també hi havia l'afectat, Sergi Gos, que ha afirmat que l'acomiadament és un avís a la resta de treballadors. "Hi ha hagut denúncies que han comportat inspeccions de treball que han acabat en judicis; a l'empresa li ha molestat bastant i la solució que ha trobat és acomiadar-me", ha afegit.

Segons el sindicat, l'empresa està "vulnerant drets laborals"i "incomplint"les condicions laborals del conveni col·lectiu estatal de pastes, paper i cartró. Així per exemple han assegurat que els treballadors cobraven les hores extra per sota del que diu el conveni o que se'ls obligava a fer formació fora de les hores de treball.

Des del comitè i després de recórrer a la justícia, s'han aconseguit reivindicacions com apujar el salari i el preu de les hores extra tal com estableix la llei o tenir descansos i dietes quan es fan formacions de prevenció. Ara hi ha pendent un judici per al pagament de dies festius.

Malgrat les millores, el sindicat denuncia que l'empresa no està fent prou esforços en àmbits com la seguretat. Un fet que "posa en risc" als treballadors. També denuncien que això ha generat accidents laborals, alguns de greus.

La direcció s'ha negat a rebre els representants sindicals que volien exposar els motius de la protesta, segons ha explicat USOC. El sindicat recorrerà a la justícia per reclamar la readmissió del treballador. La plantilla està formada per més de quaranta treballadors que cobreixen els tres torns que hi ha.

En un comunicat, Hinojosa Paper Sarrià explica que s'ha extingit el contracte laboral amb el treballador per motius disciplinaris (en virtut del que estableix l'article 54 de l'Estatut dels Treballadors) i per haver incorregut en diverses ocasions en "faltes greus i molt greus" recollides en el conveni col·lectiu.

També asseguren que l'empresa té mecanismes de comunicació amb els seus empleats, incloent els delegats sindicals, amb la finalitat de mantenir un "bon clima sociolaboral".

Al text, subratllen que s'està "complint estrictament" l'Estatut dels Treballadors i el conveni, incloent "tot allò relatiu a la política de remuneració, la formació i la prevenció de riscos laborals, sent la seguretat, la salut i el benestar de tots els treballadors una prioritat absoluta per a la companyia".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS