En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Agents de la Guàrdia Civil al pavelló de Sant Julià de Ramis l'1-O. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutjat central contenciós administratiu número 4, amb seu a l'Audiència Nacional, ha admès a tràmit la demanda interposada per l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis.

En concret contra el Ministeri de Justícia per reclamar els danys causats al pavelló durant el referèndum de l'1-O.

El jutjat, dona vint dies al ministeri perquè remeti l'expedient i nou dies més per personar-se com a demandats, fixa la vista per al 18 de febrer a les deu del matí.

L'ajuntament va interposar el recurs al setembre després de presentar la reclamació al ministeri i no haver obtingut resposta.

Sant Julià de Ramis xifra els danys causats en 13.429,55 euros. Al seu escrit, el consistori assegurava que "l'actuació d'alguns membres de la Guàrdia Civil que es van personar l'1 d'octubre del 2017 al pavelló municipal es va escapar dels límits de la proporcionalitat" i, per tant, que van causar danys que es podrien "haver evitat".

A l'escrit del recurs, el consistori recordava que van presentar la reclamació el 31 de gener del 2018 per "funcionament anormal de l'administració" i que onze dies després el mateix Ministeri informava que s'havia iniciat la tramitació de l'expedient informatiu establint un termini de sis mesos per resoldre-ho. Un cop passat aquest temps, però, encara no havien rebut resposta i, per això, van decidir recórrer al contenciós.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS