En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra tenen oberts més d'una vintena de casos del que consideren una nova modalitat d'estafa.

Els estafadors sostreuen diners a les víctimes fent-se passar per una oficina de Correus, aconseguint les seves dades bancàries.

Les víctimes reben un correu electrònic o un SMS d'una oficina de Correus que els indica que no han pogut fer el lliurament d'un paquet postal perquè falta pagar les taxes duaneres, d'1,17 euros.

Per fer-ho, les víctimes han de pagar amb targeta bancària a través d'un enllaç que s'adjunta i quan ho fan, els estafadors retiren del compte corrent quantitats d'entre 40 i 50 euros, una quantitat que no genera una alerta immediata als estafats.

De moment, la policia està investigant uns vint casos però no descarta que hi hagi més víctimes, ja que els darrers mesos s'ha detectat aquest augment.

Per això, els Mossos adverteixen que cal sempre desconfiar de missatges i alertes de remitents desconeguts, comprovar la veracitat del missatge, no fer pagaments amb targetes bancàries fora de plataformes segures i desconfiar de les ofertes i oferiments de tercers que proposen rebre compensacions a canvi de pocs diners.

La policia recorda que les ofertes temeràries i grans descompte amaguen sovint algun tipus d'estafa.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS