Llagostera Ràdio on-line

Un dels avions de Ryanair aterrats a l'Aeroport Girona-Costa Brava. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat USOC ha tornat a registrar una denúncia contra Ryanair a Inspecció de Treball per no haver-los donat d'alta a la Seguretat Social, tal com es va comprometre a fer a principi d'aquest any.

Segons els representants dels treballadors, això suposa un incompliment de "la normativa bàsica que regula els treballadors d'una empresa que realitza una activitat econòmica en territori espanyol".

Això comporta que tots els treballadors que s'acomiadin el 31 de desembre per no haver signat el canvi de contracte a la base de Girona "no cobraran les prestació d'atur".

Els que han acordat fer el canvi contractual tampoc podran cobrar de l'atur els dies que no treballin, ja que tampoc han estat donats d'alta.

A més, els sindicalistes han recordat que aquesta situació també comporta l'incompliment del conveni col·lectiu subscrit per l'aerolínia i la resta de condicions laborals. En aquesta denúncia a Treball denuncien que la companyia està fent una "cessió il·legal de treballadors".

Per això, des d'USOC demanen a Inspecció de Treball que "actuï d'una vegada" per poder desencallar la situació. Amb aquesta segona denúncia presentada aquest dilluns, el sindicat espera que les administracions "no claudiquin davant els xantatges de l'empresa" i els treballadors puguin acollir-se a la regulació laboral espanyola sense cap problema.