En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

L'escola Montfalgars de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ple de l'Ajuntament de Girona ha reclamat a través d'una declaració institucional conjunta que no es tanqui cap línia de P3 a la ciutat el curs vinent.

El Departament d'Educació pretén treure un grup de l'Escola Montfalgars i un altre de la Marta Mata.

Els cinc grups del consistori (JxCat, Guanyem, ERC, C's i PSC) consideren que és "innecessari" el tancament de cap línia i demanen que s'aprofiti la caiguda de la natalitat a la ciutat per reduir les ràtios dels professors a les aules.

També defensen la "plena vigència" del lema 'Girona, ciutat educadora' i celebren el manteniment del grup de P3 de l'Escola Balandrau que també estava previst que es tanqués. També recorden que els darrers anys s'han tancat tres línies de P3 a la ciutat.

La declaració institucional deixa clara la competència que té el Consell Municipal d'Educació i l'Ajuntament a l'hora de decidir futurs tancaments de línies de P3 a la ciutat.

De fet, l'escrit recorda que es tracta d'un òrgan on estan representats "tots els agents municipals" relacionats amb l'educació de Girona. Això significa mestres, alumnes, famílies, agents polítics o sindicats entre d'altres. Aquesta declaració es llegirà al plenari que se celebrarà el proper divendres 17 de gener.

Inicialment el text es va treballar en forma de moció per part de Guanyem Girona i el PSC, però el fet que la resta de partits s'hagin afegit a la proposta ha fet que s'acabi tirant endavant la declaració institucional. Una declaració que consta de dos punts. El primer exigeix que el Departament d'Educació no tregui les línies de P3, "especialment quan això pugui suposar la desaparició d'una escola i del seu projecte pedagògic".

El segon punt demana l'aprovació immediata del nou Decret d'Admissions abans de l'inici de les presinscripcions del curs 2020/2021 per tal de "tractar de la mateixa fora" les escoles públiques i les concertades. En aquest sentit, també reclamen una reducció de les ràtios i i permetent una "distribució equilibrada" de l'alumnat d'incorporació tardana.

Finalment, també es demana una "postura ferma" del govern municipal en la defensa de les línies escolars a Girona, tenint en compte el territori i tota la comunitat educativa.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS