En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La façana dels Jutjats de Figueres. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra van detenir el sospitós i va passar a disposició judicial a Figueres divendres passat.

El jutjat d'instrucció 4 va ordenar presó provisional comunicada i sense fiança per un suposat delicte de robatori amb violència i intimidació en casa habitada amb ús d'arma de foc.

El robatori va tenir lloc el 20 de desembre passat quan, segons va denunciar la víctima, tres individus el van assaltar a punta de pistola a casa seva a Sant Feliu de Guíxols i li van robar uns 4.000€.

En seu policial, la víctima va identificar el detingut en reconeixement fotogràfic. Uns dies després, el 3 de gener, va anar ell mateix al jutjat per rectificar. El denunciant va fer un escrit assegurant que aquest sospitós no tenia "res a veure" amb el robatori a casa seva. "Tampoc puc reconèixer les persones que van fer el robatori", afegia la víctima. Per això, el 9 de gener el jutjat d'instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols va dictar la interlocutòria d'arxiu de l'assalt violent per "desconeixement d'autor".

La defensa de l'arrestat critica que, tot i haver aportat l'escrit on la víctima exculpava el detingut i haver al·legat que la investigació del robatori ja estava arxivada pel jutjat "competent" tenint en compte on es van produir els fets, el jutjat de Figueres enviés el detingut a presó divendres passat. Llavors, el magistrat va argumentar la interlocutòria que calia esbrinar si la víctima va fer la nota exculpatòria per voluntat pròpia o si, per contra, el van coaccionar d'alguna manera.

L'advocat Sergio Noguero va recórrer l'empresonament preventiu al mateix jutjat: "El jutjat, informat per la defensa, va dictar, entenem de sense justificació, la interlocutòria per la qual decretava presó provisional comunicada i sense fiança".

A més, el lletrat sosté que és una resolució que "mai s'hauria d'haver dictat", sobretot tenint en compte que Sant Feliu 3 ja havia arxivat el procediment per "manca d'autoria".

Ara, el jutjat ha estimat parcialment el recurs de la defensa, al qual es va adherir també la fiscalia. A la interlocutòria dictada aquest dijous, acorda deixar en llibertat provisional el detingut, que ha estat set dies a la presó. Tot i això, li prohibeix sortir del país i l'obliga a presentar-se mensualment al jutjat. També li imposa una ordre d'allunyament de la víctima durant un any.

El magistrat considera que l'escrit de la defensa "no aporta cap element nou" dels que ja va tenir en compte quan va ordenar l'ingrés a presó i qualifica de "sorprenent" que ara la fiscalia s'adherís a l'escrit de la defensa i no mantingués la petició de presó provisional.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS