En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La plantilla de l'hotel Hipòcrates de Sant Feliu de Guíxols ha anat aquest divendres al local i s'ha trobat que no podia entrar.

Tal com ha explicat el responsable del sector serveis de l'UGT a comarques gironines, Maxi Rica, habitualment els treballadors entraven per una porta lateral, però s'han trobat que han canviat el pany i no tenien cap manera d'accedir-hi.

Els sindicats han anunciat que temien aquest tancament des de feia temps perquè "fa anys que tenim problemes" en cobrar les nòmines.

Segons han explicat els treballadors, l'antic propietari ha venut l'immoble a un grup inversor però no encara no han pogut contactar amb ningú d'ells perquè els digui què passarà.

Rica ha afegit que van "enviar un burofax" per saber què faria el nou grup inversor, però no han rebut cap resposta. El sindicalista ha insistit que si els nous propietaris opten per seguir amb l'hotel "donarien futur als treballadors, que el que volen és treballar".

El tancament deixa penjats a sis persones que estaven fixes i una quinzena més que tenia contractes de fixes discontinus. Aquest divendres ja han contactat amb Inspecció de Treball per comunicar-los la situació.

El dilluns, en faran una altra per decidir futures accions. De tota manera, Maxi Rica ha avançat que la intenció és denunciar-ho als tribunals de forma col·lectiva i també individualment. El que sí que han descartat és fer una vaga perquè "no té cap sentit", ja que l'empresa ja ha tancat.

El responsable del sector serveis de l'UGT ha afirmat que temien aquest tancament, ja que els treballadors acumulaven "molts anys de fatiga amb l'empresari" per aconseguir cobrar les mensualitats al dia.

De fet, la plantilla ja havia convocat diverses vagues i havien denunciat els endarreriments de pagaments a Treball.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS