En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un esvoranc a la via verda de Bescanó pel temporal. / Foto: Consorci Vies Verdes de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació de Girona que gestiona rutes de senderisme i cicloturisme, ha quantificat els danys del Gloria en 1.155.800 euros.

La borrasca va afectar les comarques gironines entre els dies 21 i 23 de gener. El desbordament del riu Ter el dia 24 per l’acumulació d’aigua del temporal han causat importants desperfectes a les vies verdes, especialment als municipis propers a rius i rieres.

Entre les principals obres de reparació hi ha la reconstrucció del pont d'Anglès-la Cellera que va col·lapsar pel trencament d'un pilar, i, refer la plataforma de la via del Pasteral que va desaparèixer amb les inundacions.

També caldrà retirar terra, vorals i arbres arrossegats, especialment en punts com la Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll - Sant Joan de les Abadesses) i la Ruta del Carrilet I (Olot-Girona).

La ruta Pirinexus també ha quedat malmesa en diversos punts, fins i tot tallada en trams del Baix Empordà i l’Alt Empordà.

D'altra banda, també caldrà arranjar forats al ferm i reposar sauló en més de 20 quilòmetres al llarg de les rutes, i reposar esculleres i murs de contenció que van quedar desplaçats.

Segons informa el consorci, l'objectiu principal és garantir la seguretat dels usuaris a les diferents rutes. I per això ja s'està informant per les xarxes socials i al web de Vies Verdes de Girona al màxim de detall possible d’aquestes afectacions.

L’equip del consorci treballa per detectar el màxim d’incidències i s’ha començat a fer feina en bona part de les rutes. Es recomana planificar bé les sortides i ser molt prudents a l’hora de circular.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS