En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les autoritats presents en la inauguració de la Taula Gironina de Turisme. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'aeroport de Girona és una "prioritat" pel Govern, segons la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, qui ha assegurat que es tracta d'una "infraestructura estratègica" per al territori.

Chacón ha garantit que la Generalitat estarà al costat de les administracions locals en la defensa de l'activitat a la terminal gironina i ha refermat que és un servei "cabdal" per al turisme a la demarcació.

La consellera també ha defensat les ajudes que el Govern destinarà al territori gironí arran del temporal. Chacón ha recordat que la demarcació gironina ha estat una de les zones "més devastades" per la borrasca Gloria i per això serà una de les més bonificades per les ajudes catalanes.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha demanat ajuda a les administracions per tal que comencin a reconstruir tots els desperfectes ocasionats i també ajudin als privats.

Fàbrega, però, ha anat més enllà i ha incidit en la necessitat de "reconstruir" els desperfectes pensant "en les properes dècades", més que no pas "en la posada en funcionament de cara a la temporada turística".

Segons el president de la Cambra, si no es té present que aquests fenòmens meteorològics seran cada vegada més freqüents, "serà pitjor" perquè "no sabem quan tardarà a venir un temporal, però és segur que vindrà.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha defensat la necessitat de pensar sobre "els reptes climàtics" en el marc del sector turístic. L'alcaldessa ha remarcat la importància del turisme a la demarcació i per això creu necessari que el sector reflexioni sobre aquest posicionament.

A més, Madrenas també ha remarcat que el sector haurà de "treballar amb dades rigoroses" per desmuntar alguns dels arguments de "turismofòbia" que s'estan generant a la demarcació.

Madrenas ha fet aquesta crida durant la inauguració dels debats sobre turisme que organitza la Taula Gironina de Turisme. Aquest dijous al matí s'ha celebrat la primera trobada al Palau de Congressos de Girona i s'ha centrat en analitzar l'oferta turística a la demarcació i les perspectives de futur que té.

L'objectiu és repartir les trobades en diferents punts de les comarques gironines per tal d'incloure-hi tot el territori. L'objectiu és que el 28 de maig, quan es faci l'últim debat a Lloret de Mar s'exposin les principals conclusions de tots els debats generats. Aquests punts d'acord hauran de servir de base per redactar un pla estratègic comú de tot el sector turístic de cara als propers anys.

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS