En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a la porta dels Jutjats de Girona a l'octubre. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La causa contra l'alcalde de Sarrià de Ter per no despenjar la pancarta es va obrir arran d'una denúncia que Ciutadans va presentar a la Junta Electoral de Zona (JEZ).

L'afer va anar a parar a mans de la fiscalia, que a l'octubre va citar Narcís Fajula a declarar com a investigat per desobediència i prevaricació.

La fiscalia va presentar després denúncia davant del jutjat i ara, el d'Instrucció 1 de Girona, que és on va anar a parar la causa, ha emès una interlocutòria dient que veu indicis de delicte per desobediència.

A l'escrit, la jutgessa recull que l'alcalde de Sarrià de Ter va "desoir" el "deure" que tenia de despenjar la pancarta de l'Ajuntament . En concret, un cartell de l'ANC amb el lema 'Self-determination is a right, not a crime' (l'autodeterminació és un dret, no un delicte).

La interlocutòria també recull que la junta electoral va enviar un requeriment a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, mitjançant correu electrònic, i que no va rebre resposta del consistori.

El jutjat d'instrucció hi veu indicis de delicte per desobediència i, per això, en dona trasllat a les parts perquè formulin els corresponents escrits. O bé perquè presentin acusació contra l'alcalde i demanin que s'obri judici contra ell, o bé perquè sol·licitin el sobreseïment de la causa.

Això deixa Narcís Fajula a un pas d'anar a judici, perquè previsiblement la fiscalia, que és qui va interposar denúncia, tirarà endavant l'acusació contra ell.

L'alcalde de Sarrià de Ter, com ja va fer quan va haver de declarar davant la fiscalia, ha reiterat que a ell no li va arribar cap notificació de la JEZ. I que per això va mantenir la pancarta a l'Ajuntament fins un parell de dies abans dels comicis. "No hi ha cap indici que ningú m'hagi notificat res, i això és bàsic", sosté Narcís Fajula, en referència a la suposada desobediència.

"Veig que ens tenen en el punt de mira", lamenta l'alcalde. I hi afegeix: "Continuen intimidant tots els qui defensem la llibertat d'expressió".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS