En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior del transformador de Font de Pólvora de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'operatiu policial per combatre el frau elèctric, i detectar aquells habitatges que tenien la llum punxada, s'ha dut a terme aquest dimecres matí.

Ha mobilitzat agents de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra, efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i patrulles de la Policia Municipal.

Els agents han acompanyat els tècnics d'Endesa a revisar les diferents escomeses, per veure quines d'elles estaven connectades a la xarxa de manera irregular.

En total, s'han detectat 29 fraus: 9 al carrer Mimosa, 9 a l'Avellaner, 7 al Roure, i 4 al Castanyer. En alguns casos, les connexions il·legals, fins i tot, havien arribat a socarrimar les caixes de fusibles.

L'abast d'aquests fraus, a més, era evident. Segons informa Endesa, un cop s'han desconnectat de la xarxa aquells pisos que punxaven la llum, el consum d'electricitat als diferents carrers ha disminuït substancialment. En concret, entre un 46% i fins a un 74%, depenent de la zona.

El dispositiu al barri de Girona, Font de la Pólvora, arriba precisament quan fa poques setmanes que va començar la prova pilot per combatre el frau elèctric en aquest barri de l'est de la ciutat, i posar fi als continus talls de llum que denuncien els veïns.

Precisament, les obres van començar al carrer Mimosa (un d'aquells on avui s'han detectat fraus). Per evitar que davant una sobrecàrrega tot el sector es quedés a les fosques, es van sectoritzar els diferents blocs. En concret, aquí n'hi ha 8. S'han instal·lat uns armaris metàl·lics davant de cada edifici, que és on hi ha els fusibles (els comptadors, continuen a dins l'escala).

Amb la sectorització, cada vegada que hi hagi una sobrecàrrega, per exemple perquè hi ha frau, saltarà la llum d'aquell edifici. Però a la resta del carrer, a diferència del què passava, els veïns continuaran tenint electricitat.

A partir d'aquí, la sectorització s'anirà estenent a d'altres carrers del barri. En paral·lel a les obres, l'Ajuntament també sensibilitza les diferents comunitats. Es parla amb els veïns perquè, si no ho tenen fet, regularitzin el seu comptador i s'analitza si el seu consum s'adequa amb la potència contractada.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja va advertir que, un cop estigui tot fet, el consistori serà inflexible amb aquells que punxin la llum. I que es querellarà contra tots els veïns que cometin frau.

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS