En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'espectacle de cintes aèries de Ekaterina i Konstantin Zapashnaya que es podrà veure al Festival del Circ de Girona. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des de fa uns dies, els 84 artistes de la novena edició del Festival del Circ de Girona treballen sense descans per preparar els seus millors espectacles.

A dos dies de l'obertura oficial, els organitzadors del certament ja han venut tres quartes parts de les entrades disponibles i auguren que el ritme de vendes no s'aturarà durant els pròxims dies.

Enguany, coincidint amb el 50è aniversari de l'arribada de la primera companyia de circ rus a l'Estat (1970-2020), el Festival ha preparat una programació artística durant la qual deu dels 24 números que s'hi veuran provenen de Rússia. De fet, al llarg de les vuit edicions del concurs, s’han presentat fins a una cinquantena de números realitzats per 153 artistes arribats d'aquest país.

El vicepresident de la Circus Arts Foundation, Joan Mompart, ha destacat que les atraccions que es veuran "no s'han fet mai a Europa" i que serà una bona oportunitat de gaudir-ne aquí. "La participació dels artistes russos serà destacada, però també la d'altres grups d'artistes", ha detallat Mompart que subratlla que arriben propostes des de la Xina o Cuba.

Entre les diferents disciplines s'hi podran trobar equilibris, malabars, cintes aèries o equilibris. Tot plegat per donar pas a un concurs que s'allargarà fins el pròxim dimarts 18 de febrer, el dia en què es farà la gala final amb les actuacions més destacades.

A més, en aquesta nova edició del festival s'estrena una nova carpa sense cap columna al seu interior, un fet que permet millorar la visibilitat dels espectadors. La vela estarà sostinguda per dos arcs que s'han instal•lat a l'exterior.

D'altra banda, enguany s'han programat quatre funcions pensades exclusivament per a les escoles. Es faran els matins del dijous 13 de febrer i el divendres 14, i tindran un preu de 6 euros per persona.

Malgrat alguns dels artistes que participen al certamen són de procedència xinesa, el vicepresident de la Circus Arts Foundation ha assegurat que no han tingut cap problema per venir a Catalunya. "Són dos grups, un de nois i un de noies que fins ara estaven treballant a Mongòlia i Indonèsia, respectivament", ha detallat Mompart.

També ha afegit que els seus membres "han passat tots els controls, estan asimptomàtics, en perfecte estat de salut i amb ganes d'ensenyar el millor del seu país en quatre atraccions excepcionals".

Durant aquest dimarts al matí – en el marc dels assajos - l'artista dels Estats Units Wesley Williams, que participarà en la 9a edició del festival, ha superat el rècord Guinness de recórrer 8,5 metres amb el monocicle més alt del món. Fins ara el rècord el tenia una altra persona amb un monocicle de 6 metres. El de Williams mesurava 8,8 metres.

Durant l'intent, un enginyer ha certificat tant la distància recorreguda com l’alçada del monocicle. Paral•lelament, també s'ha comptat amb la presència de dos jutges externs a l’organització que han certificaran els fets.

L'artista s'ha mostrat content de la fita i ha destacat que es tracta "d'una gran oportunitat haver-ho fet aquí, a Girona". Williams, de només 23 anys, també ha explicat que està "molt feliç de participar al certamen".

Tal com ja es va fer l'any passat, l'Elefant d'Or revalida la seva aposta pel Circus World Market, una fira sectorial d’empreses circenses del món que se celebrarà al Palau de Fires coincidint amb el Festival. Aquesta serà la segona edició d’un mercat que sumarà expositors participants i metres quadrats amb empreses arribades de nou països diferents, entre els quals hi haurà representants de Vietnam, Rússia, Perú, Austràlia o Hongria.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS