En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les autoritats i Núria Fossas, membre del grup Kozama, en la presentació del Black Festival. / Foto: Black Music Festival

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 19a edició del Black Music Festival es farà del 6 al 29 de març a 9 espais de Girona i s'escamparà a altres escenaris del territori.

En concret a Salt, Barcelona, Perpinyà, Fornells de la Selva, Torroella de Montgrí, Bescanó, Mataró, Reus i Viladecans. Aquesta última població s'incorpora enguany al festival.

La presentació de tota la programació s'ha fet aquest dimarts a Girona. En total, es programaran 37 esdeveniments, entre concerts i activitats paral·leles.

En aquesta 19a edició, hi actuaran 28 artistes, dels quals 12 són locals. També hi ha una dotzena d'entitats i associacions implicades.

Fa unes setmanes ja es van donar a conèixer els caps de cartell, com són els australians The Cat Empire, els nord-americans Snarky Puppy i el francès Ben L'Oncle Soul. El director del festival, Pau Marquès, ha subratllat que se segueix apostant per "descobrir" noves veus tot destacant el cas de la Hannah Williams, que actuarà amb la seva banda The Affirmations, i els britànics PBUG.

I entre els grups de referència del país, destaquen les actuacions de Koko-Jean & The Tonics, que presentaran el nou projecte, juntament amb d'altres artistes com Karamba, Aiala, Barcelona Gospel Messengers, Strombers, Kozama, Lets, Blackfang o Monica Green.

La jornada 'Hip hop al parc' serà el 14 de març amb Arianna Puello, Sr À i Rap de Girona mentre que el Black Music Pícnic al parc del Migdia de Girona serà el 21 de març i comptarà amb les actuacions de Dàmaris Gelabert, Blackfang i Black Music Big Band. La programació familiar es complementarà amb l'activitat oberta per a les escoles amb Funkids i 'Black music pels més menuts'.

I entre les novetats d'enguany, hi ha un itinerari pel barri vell on els assistents escoltaran música i ballaran amb uns auriculars (s'ha batejat amb el nom de Silent Black) i l'exposició artística 'Black Music Colours' a la Galeria Dual a Girona. També s'organitzarà per primer cop una xerrada a col·legis i instituts sobre la història de la black music, des del blues al hip hop.

Les entrades dels concerts i activitats de pagament ja estan a la venda al web del festival.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS