En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Concert d'Oques Grasses al Ítaca Sant Joan, dins del sisè Festival Ítaca. / Foto: Xènia Gasull (Festival Ítaca)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d'aquest any el públic del festival Ítaca podrà gaudir d'una nova proposta batejada com 'La Petxina', a la platja de l'Estartit el 20 de juny.

L'artista Josep Montero, vocal d'Oques Grasses, ha estat l'encarregat de triar aquelles bandes que més li agraden i agrupar-les en una sola nit perquè els assistents puguin gaudir del seu univers musical.

A partir d'aquí s'ha posat sobre la taula una nova fórmula que combina diferents actuacions en una sola nit. És el cas del hip hop i la música d'arrel andina de l'artista xilena Ana Tijoux, considerada una de les raperes internacionals més populars gràcies a la seva fusió de ritmes urbans.

Tijoux compartirà escenari amb els francesos Caravan Palace però també amb artistes de casa. El cantant d’Oques Grasses ha programat Mafalda, una de les bandes amb més projecció́ de l’escena contemporània que acaba de celebrar deu anys amb nou disc sota el braç.

Amb la intenció́ de donar oportunitats a nous grups emergents, la banda local Despit completa el cartell.Tot i haver-se anunciat, la nit no comptarà amb l’actuació de No Logo que ha suspès la gira prevista per aquest any.

El Festival Ítaca Sant Joan ja ha tancat el cartell d’aquesta edició. El certamen arrancarà un dia abans de 'La Petxina', el 19 de juny, amb una nit de concerts amb alguns dels grups de referència en els seus estils. El rap combatiu de Lágrimas de Sangre es combinarà amb la música urbana dels madrilenys Tremenda Jauría, l’estil festiu de La Sra. Tomasa i el trap dels The Tyets.

També actuaran a l'escenari de la Platja Gran de l'Estartit el 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Els Amics de les Arts, Itaca Band, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i les Balkan Paradise Orchestra en una nit festiva i per a un públic intergeneracional. Totes les nits de concerts finalitzaran amb una sessió de DJ per allargar la festa fins a la matinada.

Durant la seva darrera edició, el Festival Ítaca Sant Joan va registrar l'assistència de prop de 15.000 persones procedents de més de 400 municipis de Catalunya i de l’estat espanyol.

Les poblacions de les comarques barcelonines van aportar el nombre més gran d’espectadors amb el 53,2% del total, seguit dels municipis de les comarques gironines, amb el 41,1%.

D'altra banda, més del 80% dels assistents van quedar-se a dormir a Torroella o a l’Empordà, mentre que un 90% van fer com a mínim un àpat a l’Estartit o la seva àrea d’influència per la seva assistència a l’ÍTACA Sant Joan.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS