En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Ajuntament de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona ha activat el protocol d'emergència municipal per a malalties transmissibles arran de l'expansió del covid-19, conegut popularment com a coronavirus.

Una de les primeres mesures prevista per aquest protocol és la suspensió de les activitats escolars que es facin fora dels centres per aquest dimecres i dijous (com ara al Teatre Municipal o a l'Auditori). Amb això es vol evitar el contacte entre alumnes de diferents centres.

A més s'ha reforçat la neteja dels equipaments escolars i instal·lacions municipals.

Arran del protocol, l'Ajuntament ja ha creat un equip assessora format per regidors del govern i estan en contacte amb els responsables dels departaments. El risc de contagi a la ciutat es manté en prealerta.

Una de les tasques de l'equip assessor serà l'elaboració d'una planificació amb els serveis mínims necessaris en cas de reducció del personal disponible, ja sigui per malaltia o bé per confinament. Aquesta ordre també s’ha donat a les empreses externes que presten serveis bàsics a la ciutat.

Per altra banda, arran de l'aplicació del protocol d'emergència, el consistori ha indicat a tot el personal municipal que no participi en jornades o congressos fora de l'àmbit municipal.

Des de l’Ajuntament de Girona s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació dels serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors i treballadores municipals. Alhora, es manté contacte constant amb la Generalitat, especialment amb el Departament de Salut, per anar actualitzant tota la informació i els protocols a seguir i mesures a prendre.

Per últim el consistori recorda que per resoldre qualsevol dubte, la ciutadania es pot adreçar al 112 o a qualsevol altre canal oficial del Departament de Salut.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS