Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Interior, Miquel Buch. / Foto: Gerard Artigas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu principal és que no es propagui la malaltia covid-19 i que no es col·lapsi el sistema sanitari. Aquest és el missatge en què ha insistit el conseller d'Interior, Miquel Buch aquest divendres.

El Govern ha ordenat el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració en el marc de la lluita contra l'expansió del coronavirus.

La mesura s'aplica a partir d'aquest divendres a mitjanit. Podran romandre oberts aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials, segons la disposició que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

També s'ordena el tancament d'establiments de joc com salons recreatius, casinos o bingos i el de parcs d'atraccions, parcs temàtics o altres de lleure. D'altra banda, el Govern també ha ordenat la suspensió de les activitats de vetlla de persones mortes per covid-19 en instal·lacions públiques i privades.

La resolució també especificarà la durada del tancament, però Buch ha apuntat que anirà en la línia de les últimes mesures preses, que tenen una vigència d'almenys 14 dies, i que es podrien allargar si és necessari en funció de la situació de la pandèmia.

Buch ha demanat a la ciutadania que limiti i eviti els desplaçaments fora de l'entorn familiar. Ara com ara no hi ha una ordre de confinament general de la població i evitar l'espai públic és una recomanació.

El conseller ha deixat clar que l'escenari pot canviar en les properes hores o dies, depenent sobretot del nombre de persones amb la malaltia.

Per això no ha descartat que en les properes hores o dies es puguin prendre mesures "més dràstiques" com un possible confinament general de la població a Catalunya, com es va decretar aquest dijous al vespre per a Igualada i la Conca d'Òdena.

Aquesta compareixença de premsa després de la reunió del pla Procicat ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, però a partir d'ara es faran de forma telemàtica, ha anunciat Buch.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS